Χειροτεχνίες! Ήταν και θα είναι πάντα μέσα στην ζωή μας. ‘Ολοι έχουμε στον κοινωνικό μας περίγυρο έναν τρομερά δημιουργικά φίλο ή φίλη που με ότι καταπιαστεί κάνει αριστουργήματα. Τους θαυμάζουμε και χαιρόμαστε να παίρνουμε τα DIY δώρα & κάθε είδους χειροτεχνίες τους όταν μας τα προσφέρουν.

ντεκοπάζ σε έπιπλα: ραφιέρα με vintage διάθεση   

Δημιουργίες από @lits_tzika(ραφιέρα) & @roulaf (σπιτάκι).

Ήρθε λοιπόν η ώρα να το δοκιμάσεις κι εσύ να κάνεις κάποιες χειροτεχνίες μόνη σου; Έχει περάσει και παλιότερα από το μυαλό σου, έτσι δεν είναι; Και;

Οι παρακάτω δικαιολογίες που σκέφτηκες (και δεν ξεκίνησες) δεν μετράνε:

 • Δεν πιάνουν τα χέρια μου 😉
 • Δεν μπορώ να τραβήξω μια ίσια γραμμή 😡
 • Δεν ξέρω να κόβω, να ράβω, να κολλάω, να ζωγραφίζω 😕
 • Δεν έχω ώρα 😱
 • Δεν έχω τα υλικά 🙄
 • Δεν έχω χώρο… 🤥

Και ξέρεις γιατί δεν μετράνε αυτές οι δικαιολογίες; Η χαρά, η απόλαυση και η χαλάρωση που θα κερδίσεις ισοβαθμίζει κάθε μικρή δυσκολία στην αρχή. Δεν έχεις ξανα-υπάρξει αρχάρια; Σίγουρα ναι!

Χειροτεχνίες, 4 λόγοι για να ξεκινήσεις 

 1. Η ενασχόληση με χειροτεχνίες κάθε είδους βελτιώνει την διάθεση. Οι δεξιότητες που εξασκείς όταν φτιάχνεις κάτι με τα χέρια σου όπως ο συντονισμός χεριών-ματιών, η επίλυση ενός προβλήματος και η συνειδητοποίηση του έργου σου σταδιακά σε χαλαρώνει και σε ηρεμεί. Η ολοκλήρωση του project σου σε γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια και θέλεις να το δείξεις σε όλους. Ναι, το προσθέτεις στην λίστα μαζί με την γυμναστική και την μαγειρική σαν αγχολυτικό!
 2. Κάνεις νέους φίλους. Υπάρχουν πολλά μέρη και γκρουπ για να ξεκινήσεις το είδος των χειροτεχνιών που θα σε κεντρίζει περισσότερο. Τι πιο ωραίο λοιπόν από το και να μάθεις κάτι καινούργιο και να γνωρίσεις και νέο κόσμο; Θα προλάβεις…αν το θέλεις πραγματικά θα το βάλεις στο πρόγραμμα σου έστω και 1 φορά τον μήνα.
 3. Κάνει τον χρόνο σου πιο ποιοτικό. Είτε ασχοληθείς μόνη σου, είτε παρέα με φίλους, είτε μαζί με τα παιδιά η εξίσωση είναι θετική. Λιγότερος χρόνος σε social media, περισσότερος χρόνος με ανθρώπους που απολαμβάνεις. Στην «εξίσωση» των παιδιών: ήρεμα, απασχολημένα και χαρούμενα παιδιά = χαρούμενοι μεγάλοι κ.ο.κ.
 4. Φτιάχνεις φανταστικά χειροποίητα δώρα. Η χαρά του να προσφέρεις ένα δώρο που έχεις φτιάξει με τα χέρια σου είναι πάνω από διπλή. Δημιουργείς έχοντας τον άνθρωπο που αφορά στο μυαλό κι αυτό είναι ένα μοναδικό αίσθημα. Έχουμε και τα Χριστούγεννα κοντά…

χειροποίτο ευχολόγιο για βάπτιση αερόστατο σε ραφάκι   δώρα δασκάλας με μαυροπινακάκι και καλοκαιρινή διάθεση

Δημιουργίες από @roulaf (πινακάκι-αερόστατο) & @mommyjammi (καλοκαιρινό πινακάκι)

Πιο κάτω θα βρεις ένα ολόκληρο αλφαβητάρι με τα πάντα γύρω από χειροτεχνίες. Αν θέλεις όμως να ξεκινήσεις από κάτι εύκολο σου προτείνουμε τις παρακάτω εύκολες ιδέες για αρχή

ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα: diy κηροπήγιο

diy χριστουγεννιάτικο βαζάκι

 • Γουράκια για την νέα χρονιά & χειροποίητα στολίδια που δεν είναι δύσκολα. Διάβασε εδώ.

χειροποίητα γούρια τα πρώτα μου χριστούγεννα  χριστουγεννιάτικη μπάλα χειροποίητη με σπάγκο

Χειροτεχνίες! Θα ασχοληθώ. Με τι όμως;;;;

 

Στην ερώτηση όμως «με τι να ασχοληθώ», η ομάδα του Imagine-Create έφτιαξε μια ολόκληρη ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ λίστα εδώ για σένα. Σε κάθε χειροτεχνία έχουμε διάφορες πηγές και πληροφορίες κι αναενώνουμε την λίστα συνεχώς.

Μετά από αυτό, δεν μπορεί κάτι θα έχεις βρει!

ΑΚΟΥΑΡΕΛΑ

ΑΥΓΑ Πασχαλινά Χειροποίητα

ΒΑΠΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ

ΒΕΛΟΝΑΚΙ

ΓΛΥΠΤΙΚΗ

ΓΟΥΡΙΑ

ΔΩΡΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ

Ε

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Η

Θ

Ι

ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ

ΚΟΣΜΗΜΑ

ΚΕΡΑΜΙΚΗ

ΛΑΜΠΑΔΕΣ κατασκευή

ΛΑΜΠΑΔΕΣ Ντεκουπάζ

ΜΑΚΡΑΜΕ

ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ

ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

ΟΡΙΓΚΑΜΙ

ΠΛΕΞΙΜΟ

ΠΑΛΑΙΩΣΗ

ΡΑΠΤΙΚΗ

ΡΑΦΙΕΡΑ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ 

SCRAP-BOOKING

ΣΤΕNΣΙΛ

ΤΣΟΧΙΝΕΣ δημιουργίες

ΥΓΡΟ γυαλί

Φ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

XΑΡΤΑΕΤΟΣ Διακοσμητικός

Ψ

Ωωωω! Είναι όντως πολλές οι επιλογές. Θέλεις να διαβάσεις κι άλλα? Δες ότι σου έχουμε μαζέψει στα άρθρα μας στο τμήμα Χειροτεχνίες ✂️ 💈 🖌 του Blog.