Η ομάδα του Imagine-Create.gr σε συνεργασία με την Blogger & Crafter Ζήνα Ζαχαράκη / EfZin Creations συγκεντρώσαμε ιδέες για χειροποίητα, Χριστουγεννιάτικα δώρα με προσωπικό χαρακτήρα:

 • DIY σετ κηροπηγίων με ρομαντική διακόσμηση,
 • Xειροποίητα Χριστουγεννιάτικα βαζάκια με μηνύματα,
 • Διακοσμητική Σύνθεση σε κορμό που αλλάζει ανάλογα με την εποχή,
 • Χειροποίητα στολίδια για το δέντρο, μικρά με μεγάλη όμως συναισθηματική αξία,
 • Χειροποίητα στεφάνια, πάντα αγαπημένα!

Οδηγίες & υλικά για βοήθεια…

DIY σετ Κηροπήγια

Αυτό το σετ κηροπηγίων κλέβει τις εντυπώσεις κι είναι πολύ εύκολο & οικονομικό να το φτιάξεις. Τα υλικά που θα χρειαστείς: κηροπήγια, υφασμάτινα λουλούδια, κορδέλες, ψαλίδι, θερμοκόλλα.

υλικά κατασκευής για χριστουγεννιάτικα κηροπήγια

 • Για αρχή διαλέγουμε τις κορδέλες που μας αρέσουν και ταιριάζουν και με τα λουλούδια που επιλέξαμε. Κόβουμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι και κάνουμε ένα απλό φιόγκο στο κηροπήγιό μας.

διαδκασία κατασκευής για χριστουγεννιάτικα κηροπήγια

 • Με ψαλίδι κόβουμε από την πίσω πλευρά των λουλουδιών το σύρμα. Κόλλα σιλικόνης και αρχίζουμε να στερεώνουμε τα λουλούδια πάνω στο κηροπήγιο όπως μας αρέσει.
 • Μπορείτε να τα κάνετε μπουκετάκι ή το ένα κάτω από το άλλο ή διαγώνια, αγκαλιάζοντας όλο το κηροπήγιο.

κατασκευή για χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο υφασμάτινα λουλούδια για diy χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο

Extra Tips:

 • Δοκίμασε τη φαντασία σου και πρόσθεσε ακόμα περισσότερες μικρές λεπτομέρειες… όπως πέρλες ή πομ πομ!
 • Αν θέλεις να προσθέσεις λίγη λάμψη, απλά με ένα πινελάκι άπλωσε ελάχιστη αραιωμένη κόλλα χειροτεχνίας πάνω στο λουλούδι και ρίξε του χρυσόσκονη. Μπορεί να γίνει και με κόλλα σε σπρέυ.

ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα: diy κηροπήγιο

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα: DIY βαζάκια

Φέτος στείλε τις ευχές σου μέσα σε Χριστουγεννιάτικα DIY βαζάκια. Είναι πανεύκολα να τα φτιάξεις και δεν απαιτούν πολύ χρόνο για την κατασκευή.  Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: βαζάκια, χρώμα ακρυλικό, τεχνητό χιόνι, διακοσμητικό χαλίκι, ξύλινο διακοσμητικό, κορδέλες, κουδουνάκια, κλειδάκι, διακοσμητικά για παρτυ & θερμοκόλλα.

υλικά για χριστουγεννιάτικα χειροποίητα βαζάκια

 • Αν το βαζάκι μας έχει καπάκι που δεν μας αρέσει το χρώμα του, απλά το βάφουμε με ακρυλικό χρώμα και το αφήνουμε να στεγνώσει. Διαφορετικά παραλείπουμε το βήμα αυτό και ξεκινάμε να στολίζουμε τις ευχές μας!
 • Στο βαζάκι προσθέτουμε χρωματιστό χαλίκι στο αγαπημένο μας χρώμα. Συμπληρώνουμε με τεχνητό χιόνι και χρυσόσκονη αν θέλουμε λίγη ακόμα λάμψη.

κατασκευή χριστουγεννιάτικων δώρων, ιδέα για βαζάκια

 • Συμπληρώνουμε με διακοσμητικά για cupcakes  με σχέδιο αστεράκι πάνω σε οδοντογλυφίδα.
 • Και τώρα οι ευχές μας. Ξύλινα διακοσμητικά με αγαπημένες ευχές όπως Αγάπη, Όνειρα, Ευτυχία και πολλά ακόμα. Δύο τρόποι για να τις προσθέσουμε στο σκηνικό μας. Είτε μέσα στο βάζο είτε έξω από αυτό!

χριστουγεννιάτικο βαζάκι διαδικασία κατασκευής diy χριστουγεννιάτικο βαζάκι

 • Τελειώνουμε με διακόσμηση του βάζου. Κορδέλες σε διάφορα σχέδια και χρώματα και ότι άλλο διακοσμητικό μας αρέσει. Ξύλινα αστεράκια ή κουδουνάκια, χρωματιστά πομ πομ, κλειδάκια ή ρόδια είναι τα πιο καταάλληλα για να αποτυπώσουν τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Τα στερεώνουμε με θερμοκόλλα, απλά προσέχουμε να έχουμε αφήσει αρκετό χώρο για να μπορεί να κλείνει το καπάκι!

ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα, χειροποίητα βαζάκια

DIY Χριστουγεννιάτικες Συνθέσεις

Πρόσφερε μία χειροποίητη, διακοσμητική σύνθεση σε κορμό με διάφορα Χριστουγεννιάτικα υλικά. Το ωραίο με αυτή την σύνθεση είναι ότι μπορεί να αλλάζει με την εποχή απλά αντικαθιστώντας τα βασικά στοιχεία της μέσα σε αυτή.

DIY χριστουγεννιάτικη σύνθεση

Χειροποίητα στολίδια και μπάλες

Τι πιο όμορφο από ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια! Χάρισε μαγικά, πανέμορφα, μικρά στολίδα που θα μείνουν στους αγαπημένους σου για πάντα.

Διάβασε όλο το άρθρο μας Χειροποίητα στολίδια για να πάρεις ακόμα περισσότερες ιδέες.

DIY στολίδι με γυάλινο δοκιμαστικό σωλήνα, σπάγκο και χιόνι

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα,  στεφάνια DIY

Χάρισε σε αγαπημένους φίλους, οικογένεια ή συναδέλφους ένα diy Χριστουγεννιάτικο στεφάνι για να το κρεμάσουν στην πόρτα τους.

Βρες ακόμα πιο δημιουργικές προτάσεις για DIY Χριστουγεννιάτικα δώρα εδώ για να τους ικανοποιήσεις όλους.