Αν σου αρέσει να προσφέρεις δώρα με προσωπικό χαρακτήρα διάβασε αυτές τις οικονομικές ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα:

  • Αν φτιάχνεις συνθέσεις & κατασκευές, πρόσφερε χειροποιήτα στεφάνια ή το βάζο με τα αποξηραμένα.
  • Αν φτιάχνεις μόνη σου μελομακάρονα & κουραμπιέδες, πρόσφερε τα γλυκά σου σε ένα ομορφο Χρστουγεννιάτικο κουτί.
  • Αν δεν κάνεις τίποτα από τα παραπάνω διάλεξε ένα ωραίο σετ Χριστουγεννιάτικων στολιδιών παρουσιασμένα σε ένα ξύλινο κουτί ή μια διάφανη γυάλα.

Μερικές οδηγίες για βοήθεια…

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα,  στεφάνια DIY

Χάρισε σε αγαπημένους φίλους, οικογένεια ή συναδέλφους ένα diy Χριστουγεννιάτικο στεφάνι για να το κρεμάσουν στην πόρτα τους. Ανάλογα το πρόσωπο που σκέφτεσαι να το δωρίσεις, διάλεξε μια βάση στεφανιού και διακοσμήσε τη με λίγα ή περισσότερα στοιχεία. Μπορείς να κάνεις έναν φιόγκο με Χριστουγεννιάτικη κορδέλα  και να προσθέσεις διάφορα αποξηραμένα στοιχεία, Χριστουγεννιάτικα στολίδια και κουδουνάκια. Θυμήσου να του βάλεις και μια μικρή θηλειά για το κρέμασμα. Πρόσφερε το πακεταρισμένο σε διάφανη ζελατίνα ή σε μια Χριστουγεννιάτικη χάρτινη τσάντα με χαρτί αφής.

    

 

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια σε ξύλινο κουτί ή γυάλα

Βρες Χριστουγεννιάτικα στολίδια που σου αρέσουν και θεωρείς πως ταιριάζουν στο ύφος του ανθρώπου που θα τα χαρίσεις. Βάλτα σε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο κουτί ή σε ένα διάφανο στρογγυλό βάζο/γυάλα και πρόσθεσε αναμέσα τους γιορτινά σοκολατάκια. Αν θες μπορείς να προσθέσεις επιπλέον ένα γούρι ή ένα μικρό ημερολόγιο. Τύλιξε με διάφανη ζελατίνα διακοσμώντας με Χριστουγεννιάτικη κορδέλα.

 

 

Τα σπιτικά γλυκά σου σ’ένα όμορφο κουτί

Φτιάξε επιπλέον σπιτικά μελομακάρονα & κουραμπιέδες για να τα δωρίσεις! Για να τα αμπαλάρεις χρησιμοποίησε ένα Χριστουγεννιάτικο κουτί. Στρώσε μέσα στο κουτί ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και βάλε μέσα τα γλυκά σου.  Στη συνέχεια τύλιξε το κουτί με μία ζελατίνα, ριξε γύρω γύρω λίγη χρυσόσκονη και κάνε ένα φιόγκο με Χριστουγεννιάτικη κορδέλα. Τώρα, αν δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις δικά σου μπορείς να κάνεις το ίδιο με γλυκά του ζαχαροπλαστείου και έτσι θα φαίνονται χειροποίητα. Εμείς πάντως δεν θα σε μαρτυρήσουμε! 🤫

 

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα: Διακοσμητικό βάζο με αποξηραμένα

Φτιάξε αυτό το πολύ όμορφο diy Χριστουγεννιάτικο βάζο για να τα προσφέρεις ως δώρο. Το δικό μας έχει αποξηραμένα στοιχεία και φυσικά χρώματα αλλά μπορείς και να το διαφοροποιήσεις με δικές σου ιδέες. Αν θελήσεις να το φτιάξεις ίδιο μπορείς να βρεις τα συγκεκριμένα υλικά του εδώ.

Ακολούθησε τις εξής οδηγίες: ντύσε με Χριστουγεννιάτικη κορδέλα το χερούλι και γέμισε το βάζο μέχρι τη μέση με βαμβάκι ή διακοσμητικό χόρτο. Μετά, κάνε έναν ωραίο φιόγκο γύρω του και γέμισε το με αποξηραμένα στοιχεία. Τέλος, συμπλήρωσε τη σύνθεση σου με μερικά ακόμα αποξηραμένα στοιχεία, βελανίδια & κανέλες που θα τα κολλήσεις δίπλα στο φιόγκο. Εάν θέλεις για ακόμα περισσότερη Χριστουγεννιάτικη διάθεση κόλλησε κι ένα κουδουνάκι. Το δωράκι σου είναι έτοιμο και μπορείς να το προσφέρεις έτσι όπως είναι ή να το τυλίξεις με μία ζελατίνα.

Βρες ακόμα 2 δημιουργικές προτάσεις για DIY Χριστουγεννιάτικα δώρα εδώ για να τους ικανοποιήσεις όλους.