Ο στολισμός Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι συνδεδεμένος με μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις των Χριστουγέννων. Τις φιλικές συγκεντρώσεις & τα «τραπέζια» στο σπίτι! ‘Όλοι θα οργανώσουμε τουλάχιστον από ένα. Με οικογένεια, με φίλους, επίσημο ή χαλαρό το έχουμε σίγουρα στο πλάνο μας. Σου έχουμε εδώ 4 ιδέες για διακόσμηση Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, εύκολες & οικονομικές, για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή μαζί με το super market & το μαγείρεμα…

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού: Classic Red Christmas

‘Ένα από όλα θα το διακοσμήσεις τελείως Χριστουγεννιάτικο! Θα το κάνεις όμως λίγο διαφορετικό από πέρυσι. Ντύσε το τραπέζι σου με το πιο κόκκινο τραπεζομάντηλο που έχεις και χρησιμοποίησε λευκό σερβίτσιο. Αν σου φαίνεται πολύ έντονο το κόκκινο, διάλεξε ένα τραπεζομάντηλο με σχέδια. Φτιάξε center pieces με χριστουγεννιάτικα στεφάνια γεμισμένα με κουκουνάρια. Είναι πολύ όμορφο για τους καλεσμένους σου να έχεις αφήσει από ένα μικρό, προσωπικό δώρο στο κάθε πιάτο. Μια κλασσική πρόταση δώρου είναι τα γούρια για την νέα χρονιά. Αν θέλεις όμως μπορείς να διαφοροποιηθείς και να έχεις ποικιλία δώρων ανάλογα το φύλο και την ηλικία των καλεσμένων σου. Συμπλήρωσε την εικόνα του πιάτου δένοντας την πετσέτα και το σερβίτσιο με κόκκινη κορδέλα και στόλισέ τα με ένα Christmas candy.

Green Me

Τα κόκκινα Χριστούγεννα αντίστροφα. Γίνε πιο δημιουργική και αντίστρεψε την παραπάνω πρόταση Classic Red Christmas. Στρώσε πράσινο τραπεζομάντηλο αντί για κόκκινο και κράτησε την κόκκινη απόχρωση για τη διακόσμηση του τραπεζιού. Παίξε με τις πετσέτες και τα δεσίματα τους. Φτιάξε center piece με Χριστουγεννιάτικο δεντράκι που θα το πλαισιώσεις με κόκκινη κορδέλα. Τέλος, άσε ένα κόκκινο στολίδι ή και γούρι στο πιάτο των καλεσμένων σου για να τους περιμένει σαν δωράκι-έκπληξη.
Μία έξτρα ιδέα για να κάνεις το τραπέζι σου πιο διαδραστικό είναι να αφησεις και μικρά στολιδάκια γύρω από το δεντράκι-center piece με σκοπό να το στολίσουν οι καλεσμένοι σου. Μετά βγάλτε όλοι μαζί μία αναμνηστική φωτογραφία με τη δημιουργία σας για να θυμάστε αυτή τη στιγμή.

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού: Elegant White

Το λευκό είναι must χρώμα για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση – ειδικά αν σκέφτεσαι να δώσεις λίγο πιο επίσημο τόνο στο συγκεκριμένο τραπέζι σου. Στρώσε το λευκό σου τραπεζομάντηλο και στόλισέ το με μπεζ δαντέλα στο κέντρο. Τόλμησε τον καθρέφτη για center piece πάνω στον οποίο μπορείς να βάλεις γυάλινα βαζάκια με φωτάκια. Η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί, από την αντανάκλαση και τα φωτάκια, θα είναι μοναδική. Συμπλήρωσε το center piece με ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα. Τέλος, σε κάθε πετσέτα καλεσμένου βάλε ένα Χριστουγεννιάτικο στολίδι ή ένα μικρό κερί με sparkle διάθεση.

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού: Vintage

Με την ιδέα του vintage θα κάνεις THN διαφορά! Θα δεις, θα στο πουν όλες οι φίλες σου. Τα χρώματα εδώ είναι πάλ αποχρώσεις πράσινου & βεραμάν, σάπιο μήλο, καφέ και γκρι. Θα χρησιμοποιήσεις για center pieces φανάρια, & φυσικά υλικά όπως  κουκουνάρια και κλαδιά. Θα στολίσεις τις πετσέτες με vintage χρώματα, ιδανική απόχρωση είναι το γνωστό «τσαγαλί». Θα δέσεις όλα τα δώρα των καλεσμένων με κορδέλα στο χρώμα του σάπιου μήλου. Τέλος, μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια με vintage ύφος θα ολοκληρώσουν το τραπέζι σου με την πιο hot χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Βρες εδώ ιδέες με πρωτότυπα DIY Χριστουγεννιάτικα δωράκια για να τα χαρίσεις στην οικογένεια & τους φίλους σου.