Ο στολισμός Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού δίνει τον προσωπικό τόνο της οικοδέσποινας είτε πρόκειται για φιλικά ή οικογενειακά «τραπέζια» είτε για πιο επίσημα! Σίγουρα όλοι θα οργανώσουμε τουλάχιστον από ένα μέσα στις γιορτές. Σου έχουμε εδώ 4 ιδέες για διακόσμηση Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, με διαφορετικό στυλ αλλά όλες εύκολες & οικονομικές.

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού: Classic Red Christmas

Ένα από όλα τα τραπέζια θα το διακοσμήσεις κλασσικό Χριστουγεννιάτικο! Ντύσε το τραπέζι σου με κόκκινο τραπεζομάντηλο και χρησιμοποίησε λευκό σερβίτσιο. Αν σου φαίνεται πολύ έντονο το αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε μόνο ένα κόκκινο runner. Φτιάξε center pieces με χριστουγεννιάτικα στεφάνια ή κλαδιά και λουλούδια διακοσμημένα με κουκουνάρια. Σε κάθε πιάτο πρόσθεσε ή ένα αντίστοιχο στοιχείο της διακόσμησης (πχ κλαδάκι με κουκουνάρι) ή ένα μικρό, προσωπικό δώρο. Συμπλήρωσε την εικόνα του πιάτου δένοντας την πετσέτα και το σερβίτσιο με κόκκινη κορδέλα και αν θέλεις άφησε επιπλέον κουκουνάρια σε διάφορα σημεία του τραπεζιού.

Χρυσό & Λευκό

Από τις πιο κομψές και εντυπωσιακές διακοσμήσεις, ειδικά όταν ανάμεσα εντάξεις πράσινα φυσικά στοιχεία. Κράτησε την βάση (τραπεζομάντηλο) σε ανοικτό μπεζ-χρυσό. Παίξε στην διακόσμηση με λευκά αντικείμενα πχ χρυσές ή λευκές με χρυσό μπάλες, διακοσμητικά, καρδιές, αστέρια κλπ. Τόλμησε, σε μικρή ποσότητα, σκούρα κορδέλα σε λεπτομέρειες.

Green Me

Τα κόκκινα Χριστούγεννα αντίστροφα. Γίνε πιο δημιουργική και αντίστρεψε την παραπάνω πρόταση Classic Red Christmas. Στρώσε πράσινο τραπεζομάντηλο αντί για κόκκινο και κράτησε την κόκκινη απόχρωση για τη διακόσμηση του τραπεζιού. Παίξε με τις πετσέτες και τα δεσίματα τους. Φτιάξε center piece με Χριστουγεννιάτικο δεντράκι που θα το πλαισιώσεις με κόκκινη ή χριστουγεννιάτικη κορδέλα. Τέλος, άσε ένα κόκκινο στολίδι ή και γούρι στο πιάτο των καλεσμένων σου για να τους περιμένει σαν δωράκι-έκπληξη.
Μία έξτρα ιδέα για να κάνεις το τραπέζι σου πιο διαδραστικό είναι να αφησεις και μικρά στολιδάκια γύρω από το δεντράκι-center piece με σκοπό να το στολίσουν οι καλεσμένοι σου. Μετά βγάλτε όλοι μαζί μία αναμνηστική φωτογραφία με τη δημιουργία σας για να θυμάστε αυτή τη στιγμή.

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού: Elegant White

Το λευκό είναι must χρώμα για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση – ειδικά αν σκέφτεσαι να δώσεις λίγο πιο επίσημο τόνο στο συγκεκριμένο τραπέζι σου. Μπορείς να διαλέξεις σαν δεύτερο χρώμα είτε το ασημένιο είτε ένα γαλάζιο ή τυρκουάζ. Στρώσε το λευκό σου τραπεζομάντηλο και προαιρετικά στόλισε με μπεζ δαντέλα στο κέντρο. Τόλμησε τον καθρέφτη για center piece πάνω στον οποίο μπορείς να βάλεις γυάλινα βαζάκια με φωτάκια. Η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί, από την αντανάκλαση και τα φωτάκια, θα είναι μοναδική. Συμπλήρωσε το center piece με ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα. Τέλος, σε κάθε πετσέτα καλεσμένου βάλε ένα Χριστουγεννιάτικο στολίδι ή ένα μικρό κερί με sparkle διάθεση.

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού: Vintage

Με την ιδέα του vintage θα κάνεις THN διαφορά! Θα δεις, θα στο πουν όλες οι φίλες σου. Τα χρώματα εδώ είναι πάλ αποχρώσεις πράσινου & βεραμάν, σάπιο μήλο, καφέ και γκρι. Θα χρησιμοποιήσεις για center pieces φανάρια, & φυσικά υλικά όπως  κουκουνάρια και κλαδιά. Θα στολίσεις τις πετσέτες με vintage χρώματα, ιδανική απόχρωση είναι το γνωστό «τσαγαλί». Θα δέσεις όλα τα δώρα των καλεσμένων με κορδέλα στο χρώμα του σάπιου μήλου. Τέλος, μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια με vintage ύφος θα ολοκληρώσουν το τραπέζι σου με την πιο hot χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Θέλεις να σου δώσουμε και μερικές ιδέες για μικρά Χρσιτουγεννιάτικα δώρα που μπορούν να διακοσμήσουν το τραπέζι σου; Διάβασε και το άρθρο «Δώρα για τους καλεσμένους στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι«.