Ήρθε η ώρα να στρώσεις το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου. Επιμελήθηκες τη διακόσμηση του τραπεζιού αλλά κάτι σου λείπει από το σύνολο. Σκέψου την ιδέα να βάλεις στο παιχνίδι της διακόσμησης και το δίπλωμα πετσέτας ή χαρτοπετσέτας. Εάν τις διπλώσεις με δημιουργικό τρόπο μπορούν να γίνουν στοιχείο διακόσμησης και να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Δες παρακάτω 4 διαφορετικούς τρόπους διπλώματος πετσέτας και διάλεξε αυτόν που ταιριάζει στο τραπέζι σου. Όλες οι ιδέες γίνονται πιο εύκολα με υφασμάτινες πετσέτες αλλά με λίγη προσοχή στο δίπλωμα μπορούν και οι χάρτινες να λειτουργήσουν εξίσου καλά.

Δίπλωμα χαρτοπετσέτας δεντράκι

Παιχιδιάρικος τρόπος διπλώματος για σένα που θες να κάνεις κάτι διαφορετικό και προσέχεις την κάθε λεπτομέρεια. Είναι κατάλληλο δίπλωμα για τραπέζια Χριστουγέννων με ευφάνταστο χαρακτήρα. Δίπλωσε τις πετσέτες σου σαν δεντράκια με τις οδηγίες που θα δεις στο βίντεο και βάλτες μέσα ή και δίπλα από το πιάτο. Ειδικά αν ανάμεσα στους καλεσμένους θα υπάρχουν και παιδιά σίγουρα θα εντυπωσιαστούν με αυτό το δεντράκι. Μικρή συμβουλη: εάν κάνεις δεντράκια με χαρτοπετσέτες τότε προσπέρασε το πρώτο βήμα που διπλώνεις στα 4 την πετσέτα καθώς οι χαρτοπετσέτες είναι ήδη διπλωμένες. Ξεκίνα λοιπόν απευθείας από το δεύτερο βήμα που ξεχωρίζεις τις άκρες.

Δίπλωμα χαρτοπετσέτας σε τρίγωνο

Εδώ έχεις δύο επιλογές. Μπορείς να διαλέξεις τον εύκολο και απλό δρόμο για να διπλώσεις τη χαρτοπετσέτα σου ή να δείξεις τις ικανότητές σου με τον πιο σύνθετο τρόπο διπλώματος.

Για τον εύκολο τρόπο χρειάζεται μόνο να διαλέξεις χαρτοπετσέτες λίγο σκληρές για να στέκονται εύκολα. Φρόντισε να έχουν και λίγο βάρος (δλδ περισσότερα φύλλα από τις συνηθισμένες) έτσι ώστε να μην πέσουν από το πιάτο. Δίπλωσε τη χαρτοπετσέτα στα δύο σε τριγωνικό σχήμα (γωνία με γωνία) και πάτησε καλά την τσάκιση που δημιουργείται. Αν θές αφού τις διπλώσεις όλες βάλε ένα βιβλίο πάνω τους για λίγα λεπτά. Έτσι θα είσαι σίγουρη πως δεν θα χαλάσει η τσάκιση. Οι χαρτοπετσέτες σου είναι έτοιμες!

Για τον δύσκολο τρόπο θα χρειαστείς περισσότερη ώρα και υπομονή. Για να σε βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο βρήκαμε και σχετικό βίντεο με οδηγίες που μπορείς να συμβουλευτείς παρακάτω. Το δίπλωμα «πυραμίδα» όπως ονομάζεται είναι κατάλληλο για κάθε είδους τραπέζι.

 

Δίπλωμα χαρτοπετσέτας «Στέμμα»

Είναι επίσημος τρόπος διπλώματος πετσέτας. Εάν φέτος αντί για απλό τραπέζι με φίλους κάνεις επίσημο ρεβεγιόν τότε μπορείς να σκεφτείς αυτόν τον τρόπο διπλώματος.

Σκέψου προσεκτικά το χρώμα της πετσέτας που θα επιλέξεις γιατί το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό. Από την άλλη, αν έχεις προγραμματίσει δωράκια για τους καλεσμένους σου αποτελεί την τέλεια κρυψώνα για να τους κάνεις έκπληξη.

 

Απλό δίπλωμα με δαχτυλίδι

Εάν δεν έχεις το χρόνο για πολύπλοκα διπλώματα αλλά θέλεις να δημιουργήσεις μια εντύπωση με τις πετσέτες σου, διάλεξε ένα καλαίσθητο δαχτυλίδι για να τις διακοσμήσεις.

Οι πετσέτες σου μπορούν να έχουν ίδιο χρώμα με το τραπεζομάντηλο (το πιο συνηθισμένο) αλλά υπάρχει κι η επιλογή της αντίθεσης: διάλεξε ένα διαφορετικό ή αντίθετο χρώμα για την πετσέτα. Αν έχεις στη διακόσμηση του τραπεζιού χρυσό ή ασημένιο χρώμα τότε προτίμησε δαχτυλίδια σε αυτές τις αποχρώσεις.