Φτιάχουμε όμορφο, καλοκαιρινό μπαλκόνι σε summer, tropical ή green mood για να απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο τις ώρες χαλάρωσης! Σου μαζέψαμε προτάσεις για διακόσμηση μπαλκόνι που μπορείς να φτιάξεις εύκολα αλλά ακόμα πιο σημαντικό να αλλάζεις με την διάθεση σου.

Πάμε να τις δούμε…

DIY Καλοκαιρινή πινακίδα

Άλλαξε πολύ εύκολα τη διάθεση στο μπαλκόνι με αυτή την χειροποίητη πινακίδα που μας προτείνει η @mommyjammi.gr. Με μόνο τέσσερα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο φτιάχνει μία κατασκευή που μας φτιάχνει τη διάθεση και μας βάζει αμέσως σε καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Μπορείς να την κρεμάσεις τόσο στο μπαλκόνι όσο και μέσα στο σπίτι.

διακόσμηση για μπαλκόνι: diy καλοκαιρινή πινακίδα

Μπορείς ακόμα να φτιάξεις παρόμοιες πινακίδες σε διαφορετικά μεγέθη και να δημιουργήσεις ένα μικρό κολάζ με DIY πινακίδες. Τα υλικά που χρησιμοποίησε είναι: ξύλινη φέτα κορμού, χρώματα κιμωλίας, σπάγκο και μικρά καλοκαιρινά διακοσμητικά. Δες στο βίντεο της βήμα-βήμα πως την έφτιαξε:

Χαλαρές βραδιές στο μπαλκόνι 

Διακοσμεί η Natalie’s Cozyland

Eύκολο στήσιμο για πρόχειρο gathering το βραδάκι από τη φίλη μας Ναταλία και το Natalie’s Cozyland. Διακόσμησε το μπαλκόνι της με μια σειρά summer υλικών για να υποδεχτεί φίλους σε μια χαλαρή βραδιά.

Χρησιμοποίησε: καλοκαιρινές ξύλινες πινακίδες, συμπλήρωσε με διάφορα γυάλινα μπουκαλάκια σε εντόνα χρώματα και τροπικά φύλλα.

Επιμελήθηκε τις μικρές λεπτομέρειες όπως το στρώσιμο του τραπεζιού με tropical ύφασμα,  μικρά κακτάκια και ένα μαυροπινακάκια «party». Πάρε και εσύ έμπνευση από τη Ναταλία και φτιάξε summer μπαλκόνι 🍹!

Παραλλαγή με τροπική διάθεση από Modernmoms.gr

H Όλγα και το modernmoms.gr δημιούργησαν μία πιο τροπική ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι προσθέτοντας φρέσκα φρούτα και χυμούς στην βασική διακόσμηση. Τα έντονα χρώματα και η φρεσκάδα των φρούτων σε αυτή τους την εκτέλεση κλέβουν την παράσταση 🍉 🍊 🍌!.

Το βασικό υλικό διακόσμησης είναι κι εδώ η σανίδα του σερφ που συνδυάστηκε με πετρόλ τροπικά φύλλα. Τα δε είδη σερβιρίσματος για είναι φυσικά θεματικά γυάλινα ποτηράκια με μοτίβα φρούτων. Για να ολοκληρώσει τη διακόσμηση της η ‘Ολγα την πλαισίωσε με μία σούπερ καλοκαιρινή γιρλάντα.

Κι επειδή η δημιουργία δεν έχει όρια όταν πρόκειται για καλοκαίρι, σε δεύτερη φάση η Όλγα έφτιαξε κι ένα πανέμορφο κι εύκολο καθρέπτη για το μπαλκόνι. Χρησιμοποίησε 2 απλά υλικά: μικρούς κορμούς δέντρων & ναυτικά διακοσμητικά.

Green Paradise

Τώρα αν θέλεις μία διακοσμηση μπαλκόνι που να είναι πιο αειθαλής και όχι τόσο καλοκαιρινή σου προτείνουμε να επιλέξεις να στολίσεις το μπαλκόνι με γλαστράκια και φυτά. Η πιο ασφαλής επιλογή που ταιριάζει σε κάθε εποχή είναι οι πρασινάδες και φυτά με βασική απόχρωση το πράσινο. Ενώ σε κάθε αλλαγή εποχής μπορείς να συμπληρώνεις μερικά εποχιακά για να ανανεώνεις το χώρο και τη διάθεσή σου.

Συμπλήρωσε μερικές διακοσμητικές γαλότσες για να κάνεις ακόμα πιο «παιχνιδιάρικη» τη διακόσμηση σου. Παίξε με ξύλινα τελάρα και κουτιά και πειραματίσου με διάφορα υφάσματα ανάλογα την εποχή και τη διάθεση.