Tα διακοσμητικά στεφάνια χειροποίητα ή μη μπορούν να συνοδεύουν την διακόσμηση μας ή να στολίζουν την πόρτα μας σχεδόν κάθε εποχή. Τώρα μετά την περίοδο των Χριστουγέννων μπορούμε να μετατρέψουμε τα Χριστουγεννιάτικα σε απλά διακοσμητικά αλλάζοντας τα υλικά τους με πιο εποχιακά υλικά.

Σου προτείνουμε να ανανεώνεις το στεφάνι σου κάθε εποχή δίνοντας το «άρωμα» της κάθε εποχής. Σε κάθε περίπτωση για να ξεκινήσεις κατασκευές χειροποίητων στεφανιών προμηθεύσου: έτοιμες βάσεις στεφανιών, μπαμπού ή από κλαδιά, διάφορα διακοσμητικά υλικά, μεταλλικά ή ξύλινα και φυσικά κορδέλες και κορδόνια.

Φθινοπωρινά Στεφάνια

Την εποχή του φθινοπώρου και του χειμώνα επικρατούν τα γήινα χρώματα και τα φυσικά υλικά. Τα λουλούδια έχουν πιο ήπιους τόνους και μπορείς να συμπληρώσεις στην διακόσμηση των στεφανιών σου κουκουνάρια, αποξηραμένα φρούτα και φθινοπωρινά φύλλα. Βρες εύκολα εδώ βάσεις στεφανιών για να διαλέξεις και εδώ λουλούδια για να τα στολίσεις.

 • Χρησιμοποίησε μία απλή σκούρα βάση με κλαδιά για να είναι πιο κοντά στις φθινοπωρινές παλέτες. Εναλλακτικά μπορείς να αποφασίσεις να διακοσμήσεις κι ένα ανοιχτόχρωμο στεφάνι μπαμπού.
 • Στόλισε το με υφασμάτινα λουλούδια σε φθινοπωρινά χρώματα ή γίνε λίγο πιο δημιουργική με απρόσμενες αποχρώσεις όπως το πετρόλ, το γκρι ή το κίτρινο.
 • Συμπλήρωσε με κορδέλες και διάφορα διακοσμητικά. Μπορείς να βάλεις αποξηραμένα στοιχεία, ξύλινα ή μεταλλικά διακοσμητικά.

Χειροποίητο φθινοπωρινό στεφάνι σε κίτρινες αποχρώσεις Στεφάνι φθινοπωρινό από κλαδιά με λουλούδια σε φθινοπωρινά χρώματα

DIY στεφάνι φθινοπωρινό σε αποχρώσεις της άμμου, του πράσινου και του μπλε Διακοσμητικά χειροποίητα στεφάνια σε φυσικό χρώμα διακοσμημένα με σπάγκο

 • Θες να το πας ένα βήμα παραπέρα; Πρόσθεσε εποχιακά φρούτα μαζί με τα διακοσμητικά που εχεις διαλέξει για ένα πραγματικά εντυπωσιακό & πρωτότυπο στεφάνι.

Ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού, Στεφάνι με φυσικά υλικά

DIY πρωτότυπα στεφάνια

Δύο καλές μας φίλες & Bloggers δημιουργούν και σου προτείνουν εύκολα DIY στεφάνια:

Στεφάνι σε αποχρώσεις του πράσινου από την @akamatra
 • Από το μπουκέτο των τεχνητών λουλουδιών η @akamatra έκοψε τα λουλούδια & αποσύνδεσε τα φύλλα. Πήρε τα μεγάλα φύλλα που μοιάζουν σαν κισσός και τα τοποθέτησε στην βάση-στεφάνι, σε 4 σημεία.
 • Συνέχισε, όπως μας συμβουλεύει, για να τα στερεώσεις περνώντας τα κοτσανάκια τους ανάμεσα στα ξύλα του στεφανιού. Βάλε και λίγη θερμόκολλα όπου χρειάζεται, καλύτερα από την πίσω πλευρά του στεφανιού.

 • Μοίρασε μετά τα υπόλοιπα λουλουδάκια και φυλλαράκια στα κενά σημεία του στεφανιού, ακολουθώντας μία ισορροπία.
 • Ώρα για κορδέλα: κόψε ένα κομμάτι και το τύλιξε γύρω-γύρω από το στεφάνι.
 • Αν θέλεις διακοσμητικά με τη θερμόκολλα βάλε 2 ξύλινα πουλάκια, «αντικρυστά, σαν να φιλιούνται» όπως ακριβώς μας λέει η δημιουργός @akamatra. Τελείωσε το στεφάνι σου κρεμώντας στο πάνω σημείο το διακοσμητικό αυγό με το φτερό.
 • Το ωραίο με αυτό το στεφάνι που έφτιαξε είναι ότι αφαιρώντας το διακοσμητικό αυγό το κρατάς μια χαρά για όλη την Άνοιξη.

  

DIY στεφάνι με ροζ τριανταφυλλάκια από την @EfZinCreations

Και το στεφάνι που έφτιαξε η Ζήνα του @EFZinCreations είναι εύκολο και γρήγορο στην κατασκευή του. Ενώ μπορεί εύκολα να διαφοροποιηθεί για να ταιριάξει σε κάθε χώρο και ύφος διακόσμησης. Τα υλικά: βάση στεφανιού, διακοσμητική πρασινάδα, τριανταφυλλάκια, κορδέλα.

διακοσμητικά στεφάνια χειροποίητα με ανοιξιάτικη διάθεση

 

Και οι οδηγίες της:

 • Tα τριανταφυλλάκια έχουν σύρμα κι θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το στεφάνι σου χωρίς ιδιαίτερη χρήση θερμόκολλας.
 • Θα χρειαστείς ωστόσο λίγη θερμόκολλά για να στολίσεις το στεφάνι με διακοσμητική πρασινάδα και να φτιάξεις μία όμορφη βάση στεφανιού.

  

 • Πρόσθεσε τα τριανταφυλλάκια σε διάφορα σημεία του στεφανιού. Όπως είπαμε το σύρμα τους θα σε βοηθήσει να τα στερεώσεις εύκολα, χωρίς κόλλα.
 • Τελείωσε το με λίγο κορδέλα & ένα μικρό φιογκάκι. Είναι τόσο ζωντανή η εντύπωση που δίνει! Όπως ακριβώς μας είπε η Ζήνα «η αλήθεια είναι ότι τα τριανταφυλλάκια αυτά σε συνδυασμό με το ξύλο του στεφανιού και την πρασινάδα, δίνει έντονα την εντύπωση αναρριχητικής τριανταφυλλιάς! Και αν θέλετε να το κανετε ακόμα πιο ιδιαίτερο, προσθέστε και λίγη χρυσόσκονη στα λουλουδάκια».

διακοσμητικά στεφάνια χειροποίητα

Διακοσμητικά στεφάνια χειροποίητα για την Πρωτομαγιά

 • Μεταμόρφωσε τα Πασχαλινά Στεφάνια. Αφαίρεσε προσεκτικά τα πασχαλινά διακοσμητικά από τα στεφάνια και στην θέση τους πρόσθεσε ανοιξιάτικα στοιχεία, λεπτομέρειες από γάζα ή λινάτσα ή ξύλινα λουλούδια. Τα χρώματα τους σίγουρα θα ταιριάζουν στην εποχή της Άνοιξης.
 • Τι πιο ωραίο και φυσικό από τα αληθινά λουλούδια!
 • Συνδύασε τα λουλούδια που θα βρείς στον κήπο ή την φύση σε μία βάση στεφανιού.
 • Είτε θα φτιάξεις μία χειροποιήτη βάση από κλαδιά είτε θα έχεις προμηθευτεί από πριν μία έτοιμη από  από μπαμπού, από κλαδιά ή ακόμα και ένα απλό τελάρο κεντήματος.

διακοσμητικά στεφάνια χειροπόητα με πολύχρωμη διάθεση Διακοσμητικά στεφάνια χειροποίητα πολύχρωμο στεφάνι

Φυσικό στεφάνι με Μιμόζα

 • Σε μία βάση από κλαδιά τοποθέτησε τα κλαδιά της μιμόζας ή ενός αντίστοιχου λουλουδιού σε έντονο χρώμα που κάνει ωραία αντίθεση με το ξύλο.
 • Μπορείς να το καλύψεις ολόκληρο ή μόνο στο ή 1/4.
 • Κράτησε μερικές μιμόζες κι άλλα λουλούδια στην άκρη για να βάλεις στον χώρο κι ένα βάζο να μοσχομυρίζει!

Μεταμόρφωσε το σε Rustic! 

 • Όταν μαραθούν τα λουλούδια αντικατέστησε τα με τεχνητά στοιχεία και κράτησε το έτσι πιο πολύ.
 • Αν η έντονη απόχρωση του κίτρινου δεν ταιριάζει στον χώρο, φτιάξε μια παλ εκδοχή με χρώματα λουλουδιών κι υλικών. Κι εδώ η αντίθεση του χρώματος του ξύλου (βάσης) θα δουλέψει πολύ όμορφα με τα υπόλοιπα στοιχεία σου.

Διακοσμητικά στεφάνια χειροποίητα διακοσμημένα με μιμόζες

Ανοιξιάτικα διακοσμητικά στεφάνια χειροποίητα

 • Διάλεξε τεχνητές ορτανσίες ή άλλα λουλούδια για να το πλαισιώσεις.
 • Ταίριαξε κορδέλες σε κοντινές αποχρώσεις.
 • Βάλε τις λεβάντες στο παιχνίδι για να έχεις περισσότερο χρώμα αλλά και άρωμα.
 • Διακόσμησε επιπλέον με ένα μεταλλικό κλειδί από την συλλογή μεταλλικών διακοσμητικών.
 • Τύλιξε το στεφάνι σου, αν σου αρέσει η ιδέα, με δαντέλα & κορδέλα.

Πασχαλινή διακόσμηση με τεφάνι ντυμένο με ύφασμα και διακοσμημένο με λουλούδια και ένα διακοσμητικό κλειδί

Στεφάνι με λουλούδια & διακοσμητικά 

 • Εδώ σου προτείνουμε μπαμπού βάση σε φυσικό χρώμα, για να είναι ουδέτερη και να παίξεις περισσότερο με τη διακόσμηση.
 • Τα λουλούδια μας κινούνται σε σε μωβ, λιλά και λευκές αποχρώσεις. Κάποια είναι σε μεγαλύτερο μέγεθος και κάποια πιο λεπτά, όπως η λεβάντα.
 • Πρόσθεσε επιπλέον κλαράκια σε πράσινο χρώμα, όπως στη φωτογραφία, για να δημιουργήσεις αντίθεση.
 • Τέλος, στόλισε προσθέτοντας υφασμάτινα διακοσμητικά μαζί με τα λουλούδια.

Στην πόρτα ή την τραπεζαρία;

Ένα ωραίο χειροποίητο στεφάνι εκτός απο την πόρτα μας μπορεί να διακοσμήσει πολύ όμορφα και την τραπεζαρία όπως μας προτείνει η Σωτηρία του mylittleworld.gr . Χρησιμοποίησε  μία απλή βάση για να το φτιάξει και το στόλισε με αποξηραμένες κανέλλες και πορτοκάλια. Το στόλισε με χριστουγεννιάτικες κορδέλες και έφτιαξε μία τέλεια σύνθεση για την τραπεζαρία, την πόρτα ή για δωράκι.

στεφάνι χειροποίτο με αποξηραμένα στοιχεία και κορδέλες χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Τα υλικά για να το φτιάξεις και εσύ:
Βάση
Αποξηραμένα Mix
Κορδέλα αστεράκια
Χρυσή γιρλάντα αστεράκια

υλικά για χειροποίητα στεφάνια

Κλασικό Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι

Πολλές φορές επιλέγουμε τις πιο κλασικές επιλογές στην δημιουργία των diy χριστουγεννιάτικων στεφανιών μας για πολυποίκιολους λόγους.

Ανάμεσα στους λόγους αυτούς είναι πρωταρχικά η καλαισθησία αλλά και η διαχρονικότητα.Ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι που θα δημιουργήσουμε σήμερα για εμάς ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα, πιθανώς να στολίσει τον χώρο μας για πολλές ακόμα χρονιές.

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη στην δημιουργία της.

Επίλεξε αρχικά τη βάση για το στεφάνι σου η οποία μπορεί είτε να είναι μια απλή βάση από φελιζόλ ώστε να προσθέσεις εσύ τα χριστουγεννιάτικα κλαδιά της επιλογής σου είτε κάποιο έτοιμο στεφάνι με χριστουγεννιάτικα κλαδιά.

Στη συνέχεια επιλέγεις τις χριστουγεννιάτικες μπάλες που σε ενδιαφέρουν, ιδανικά σε κόκκινο χρώμα για την συγκεκριμένη περίπτωση και τυλίγεις όμορφα γύρω από το στεφάνι σου μια χριστουγεννιάτικη κορδέλα η οποία να ανήκει ιδανικά στην ίδια χρωματική παλέτα.

Χριστουγεννιάτικα Στεφάνια

διακοσμητικά χειροποίητα στεφάνια: Ρουστίκ Χριστουγεννια΄τικο στεφάνι με τελάρο κεντήματος και φυσικά υλικά διακόσμησηςδιακοσμητικά χειροποίητα στεφάνια: στεφάνι χριστουγεννιάτικο σε κόκκινες αποχρώσεις με φυσικά υλικά

   Χριστουγεννιάτικο στεφάνι σε ροζ αποχρώσεις με υφασμάτινα διακοσμητικά και κλαδιά

Θέλεις ακόμα περισσότερες ιδέες Διακόσμησης και Χειροτεχνιών;

 • Τσέκαρε την κατηγορία μας ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ και πάρε έμπνευση!
 • Βρες μικρά projetcs  ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΩΝ που μπορείς να φτιάξεις εύκολα…