Είδαμε, από 6 ξεχωριστές bloggers και φίλες, και μας άρεσαν πολύ ιδέες για χειροποίητα Advent Calendars ή αλλιώς Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων!

Αν δεν έχεις φτιάξει ποτέ DIY ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης είναι εύκολο, πολύ δημιουργικό και κάνει την  προσμονή για τα Χριστούγεννα ένα υπέροχο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.

Δες τις προτάσεις της MyLittleWorld, 2 Mamas Crafting, Akamatra, EfZin Creations, της Mommyjammi & της Magdazin και στρώσου στην δουλειά να προλάβεις να το ετοιμάσεις άμεσα για τον Δεκέμβριο!

Little houses

Σπιτάκια μετατρέπονται σε πανεύκολο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων από τη Σωτηρία του MylittleWorld. Διάλεξε υπέροχα κουτιά σπιτάκια, τα διακόσμησε με φιογκάκια,ξύλινα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά & κουκουνάρια. Τέλος, κόλλησε πάνω χειροποίητα νουμεράκια που έφτιαξε μόνη της και το ημερολόγιο είναι έτοιμο.

ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης χριστουγέννων με κουτάκια

Κρέμασε το με σπάγκο στον τοίχο, βάλε το κάτω από το δέντρο σου αντί για φάτνη ή άφησε το να στολίσει την τραπεζαρία ή μία γωνία του σπιτιού.

Τα υλικά που χρησιμοποίησε είναι:

Χάρτινα σπιτάκια κουτιά
Κόκκινη κορδέλα με γαζί
Ξύλινα μπαστουνάκια Xmas
Κουκουνάρια
Χαρτί αφής για να τυλίξεις τα δωράκια

ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης χριστουγέννων με κουτάκιαημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης χριστουγέννων με κουτάκια

Ιδέες για να γεμίσεις τα κουτάκια:

Marshmallows
Καραμελάκια
Σβούρες
Φρου-φρου & μικροπαιχνιδάκια

Στο ψυγείο με κουτάκια

Πολύ δημιουργική ιδέα από την akamatra τόσο στην κατασκευή όσο και στην τοποθέτηση. Μικρά μαγνητάκια είναι ο σύμμαχός σου για να το βάλεις στο ψυγείο. Στα κουτάκια μέσα βάλε μικρά δωράκια ή χειροποίητα γλυκάκια κι απέξω κόλλησε ξύλινα κουμπιά με νούμερα για την κάθε ημέρα. Διαφορετικά, σούπερ ιδέα από την akamatra: «Για τα δώρα που δεν χωράνε στα κουτάκια, βάζεις μέσα ένα χαρτάκι που λέει: Δες κάτω από το δέντρο το τάδε δώρο είναι για σήμερα. Και μπορείς πάνω στο δώρο αυτό να γράψεις το νούμερο της ημέρας. «

χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με κουτάκια χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με κουτάκια

Ξύλινο Σπιτάκι

Ένα απλό ξύλινο σπιτάκι με λίγη φαντασία και κέφι γίνεται το πιο πρωτότυπο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων όπως το έκανε η two_mamas_crafting. Το έβαψε, χρησιμοποίησε υλικά ντεκουπάζ για να το στολίσει και έβαλε μικρά κουτάκια για συρταράκια.

ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης χριστουγέννων, ξύλινο σπιτάκι ντεκουπάζ

ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης χριστουγέννων, ξύλινο σπιτάκι ντεκουπάζ ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης χριστουγέννων, ξύλινο σπιτάκι ντεκουπάζ

Ημερολόγιο σε τουρτιέρα 🗓️

Μία πολύ εύκολη πρόταση από την efzincreations και ταυτόχρονα πολύ δημιουργική. Φτιάξε δωράκια-εκπλήξεις, διαφορετικό για κάθε μέρα. Μπορεί να είναι κουτάκια, μικρά στεφανάκια, σακουλάκια και Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Αρίθμησε τα με μικρά μανταλάκια και βάλε τα πάνω σε μία τουρτιέρα. Το ημερολόγιο σου είναι έτοιμο!

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης χριστουγέννων σε τουρτιέρα Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης χριστουγέννων σε τουρτιέρα

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων

Ιδέα για DIY ημερολόγιο με κρεμαστά σακουλάκια από την efzincreations. Κρέμασε σακουλάκια που θα έχεις αριθμήσει με αυτοκόλλητα πάνω σε μία Χριστουγεννιάτικη κατασκευή. Για να το φτιάξεις κόλλησε μερικά χοντρά κλαδιά και διακόσμησε τα με Χριστουγεννιάτικα υλικά & στολίδια. Στη συνέχεια κρέμασε τα σακουλάκια με Χριστουγεννιάτικη κορδέλα ή κορδόνι.

χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με κρεμαστά σακουλάκια από κλαδιά βάση από κλαδιά για χρισστουγενια΄τικο ημερολόγιο

Χάρτινα σπιτάκια 🎅

Ημερολόγιο χάρτινα σπιτάκια από την mommyjammi με παιχνιδιάρικη διάθεση. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας κουτάκια και κρύψτε μέσα διάφορες εκπλήξεις για τα παιδιά για να ανοίγουν μία κάθε μέρα. Διακοσμήστε επιπλέον με διάφορα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ή φωτάκια.

ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης χριστουγέννων με χάρτινα κουτάκια

Κρεμαστό Ημερολόγιο 🍪

Μία πρωτότυπη DIY ιδέα από τo mommyjammi με κρεμάστρα και κόκκινα κουτιά. Χρησιμοποίησε μία παλιά κρεμάστρα για βάση. Στόλισε τη με Χριστουγεννιάτικη διάθεση, γιρλάντες ή ακόμα και φωτάκια. Κρέμασε τα κουτάκια και βάλε μέσα ό,τι έκληξη θες, μπορεί να είναι γλύκισμα ή μία Χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα.

ημερολόγιο αντίστροφη μέτρησης χριστουγέννων με κρεμαστά κουτάκια

Ημερολόγιο σε τοίχο

Ακόμα μία πρωτότυπη ιδέα από την magdazin αυτή τη φορά. Φτιάξε ημερολόγιο με μικρούς πίνακες ανακοινώσεων που θα τους κολλήσεις στον τοίχο. Για να το κάνεις ακόμα πιο παιχνιδιάρικο κάνε την αρίθμηση πάνω σε μικρά δεντράκια και στόλισε μέ έξτρα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σε διάφορα σημεία.

Για περίσσότερες γιορτινές DIY ιδέες δες την κατηγορία ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ του blog μας.