Η διακοσμητική σκάλα σαν στοιχείο βγάζει όμορφο αποτέλεσμα σε κάθε χώρο αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ χρηστική. Επιπλέον, βρίσκουμε την διακοσμητική σκάλα όλο και περισσότερο να χρησιμοποιείται σε στολισμούς γάμους, βαπτίσεων, άλλων εκδηλώσεων αλλά και σε διακόσμηση καταστημάτων και βιτρίνας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Θα βρεις 3 ή 4 διαφορετικούς τύπους διακοσμητικής σκάλας σαν επιλογές:

  • την απλή που ακουμπάει στον τοίχο,
  • την διπλή που είναι διακοσμητική σκάλα-ραφιέρα,
  • την αντίστοιχη μικρή…
  • και την δικιά σου!

Οι πρώτες είναι καθαρά διακοσμητικές και θα σου δείξουμε παρακάτω ιδέες πως τις χρησιμοποιείς. Η δικιά σου είναι η παλιά σκάλα που αντί να την ξεφορτωθείς θα την βάψεις και θα την αξιοποιήσεις. Ας μείνουμε όμως στις διακοσμητικές σκάλες, δες τα είδη αναλυτικά. Κι αν χρειαστείς τιμές μπορείς να βρεις εδώ τις απλές κι εδώ τις διπλές.

Διακοσμητική σκάλα, χρήσεις

Η διακοσμητική σκάλα ή ραφιέρα χρησιμοποείται για πάρα πολλά πράγματα στο σπίτι: για τις πετσέτες στο μπάνιο, για τα ρούχα στο υπνοδωμάτιο, για τα ριχτάρια στο σαλόνι. Δεν σου φτάνουν; Χρησιμοποίησε ακόμα την διακοσμητική σκάλα για να κρεμάσεις μικρά γλαστράκια ή πήγαινε την στο μπαλκόνι κι τύλιξε γύρω της ένα αναρρισητικό φυτό ή φωτάκια.

Κάνε την βιβλιοθήκη. Εδώ ακόμα και η παλιά, δικιά σου σκάλα που λέγαμε παραπάνω θα κάνει την τέλεια vintage βιβλιοθήκη αν ενώσεις τα σκαλιά της με βαμμένες τάβλες.

Αυτό που θα σου αρέσει πιο πολύ απ’όλα στην διακοσμητική σκάλα είναι ότι κάθε μήνα μπορείς να την αλλάζεις δωμάτιο και χρήση!

Διακοσμητική σκάλα σε Γάμους, Βαπτίσεις

Είναι πρωτότυπη ιδέα κι έχει πολλές παραλλαγές διακόσμησης αν την σκέφτεσαι για τον DIY Γάμο σου. Θα στην στολίσεις με διακοσμητικά, με τα λουλούδια σου ή και με φωτάκια. Αντίστοιχα, στην Βάπτιση επιπλέον των προηγούμενων χρήσεων μπορείς μέχρι και να κρεμάσεις και τις μπομπονιέρες σαν διακόσμηση.

Αν έχεις περιορισμένο χώρο προτίμησε μια μικρή σκάλα-ραφιέρα που μπορεί να σταθεί στο έδαφος ή πάνω σε τραπέζι. Άλλαξε το φυσικό χρώμα στα χρώματα της εκδήλωσης σου εύκολα και μετά κράτησε την στο σπίτι ή δάνεισε την στην φίλη σου για τον δικό της Γάμο!

  

Θέλεις να φτιάξεις κι όμορφες DIY διακοσμητικές γιρλάντες για το σπίτι, το πάρτυ ή την Βάπτιση σου; Διάβασε κι αυτό: «DIY διακοσμητική Γιρλάντα».

Αν ψάχνεις ακόμα περισσότερες ιδέες για χειροποίητο Γάμο δες όλες τις τάσεις και θέματα Γάμου εδώ.