Μερικές φορές χρειάζεσαι απλά μικρές αλλαγές στο χώρο για να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού χωρίς πολύ κόπο και χρήματα. Αυτό μπορεί να είναι να αλλάξεις τα ριχτάρια, να βάλεις ένα νέο αντικείμενο, να αλλάξεις θέση στα έπιπλα ή να φτιάξεις μικρές συνθέσεις. Εμείς σκεφτήκαμε ιδέες για διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες τις προτάσεις μας με απλά υλικά και άλλαξε και εσύ πολύ εύκολα το χώρο σου με οικονομικό και γρήγορο τρόπο.

Φτιάξαμε προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα σε χειμερινούς μήνες αλλά με μικρές αλλαγές στα υλικά εύκολα τις προσαρμόζεις σε κάθε εποχή.

Διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού

Τα υλικά

Ξεκίνησε να δημιουργείς τις συνθέσεις σου μαζεύοντας όλα τα υλικά μαζί για να δεις τι μπορείς να βγάλεις και πως συνδυάζονται μεταξύ τους. Θα χρειαστεί να ξεχωρίσεις τα υλικά σε «βάση», διακοσμητικά και στολίδια.

Υλικά για βάση της σύνθεσης

Τη βάση των συνθέσων θα τη διαλέξεις ανάλογα με το υπόλοιπο ύφος του χώρου, τα χρώματα και φυσικά το μέγεθος που έχεις για τη σύνθεση.

Διακοσμητικά Υλικά

Διακοσμητικά υλικά μπορεί να είναι οτιδήποτε θα στολίσει τη σύνθεση σου και θα της δώσει «χαρακτήρα». Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουκουνάρια και υλικά της εποχής, κορμούς δέντρου, αποξηραμένα στοιχεία και ποτ πουρί, μικρά κηροπήγια, κεριά και λουλούδια.

Κατασκευή με κουκουνάρια σε γυάλα

Στολίδια

Τα στολίδια είναι οι μικρές πινελιές που θα βάλεις στις συνθέσεις σου για να τις ολοκληρώσεις και να έχεις ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άμμο και πετρούλες, σχοινιά και κορδόνια, κορδέλες, μαυροπινακάκια, διακοσμητικό χόρτο ή led φωτάκια για να συνοδέυσεις τη σύνθεση σου. Οι ιδέες σταματούν όπου και η φαντασία σου…

Ιδέες με Δίσκους

Συνδύασε διαφορετικά υλικά και χρώματα για να φτιάξεις τη σύνθεση που σου αρέσει και ταιριάζει στο χώρο σου. Μπορείς να επιλέξεις επίπεδο δίσκο και να τον γεμίσεις με άμμο, χαλίκια και πέτρες & να τον συνδυάσεις με vintage διακοσμητικά όπως ένα πρωτότυπο κουτί βιβλίο. Για να κάνεις τη διαφορά φτιάξε μία αρωματική σύνθεση με κανέλες, προαιρετικά ρίξε μέσα ποτ πουρί για να είναι ακόμα πιο έντονο το άρωμα.

Δίσκος με κουκουνάρια, τεχνητά λουλούδια και κουτί βιβλίοΔίσκος σε σχήμα φύλλου με διακοσμητική γυάλα γεμισμένη με κανέλες

Αν φτιάχνεις συνθέσεις για το εξοχικό ή θες πιο ρουστίκ ύφος εμπλούτισε τη σύνθεση σου με διακοσμητικό χόρτο και διάφορα αποξηραμένα φρούτα. Πρόσθεσε αν θες γυάλες με κεριά όπως της φωτογραφίας ή άφησε τη σκέτη. Για ακόμα πιο πλούσιο αποτέλσμα μπορείς να σκορπίσεις και μερικά ξύλινα διακοσμητικά γύρω γύρω.

Δίσκος με διακοσμητικό χόρτο με διάφορα αποξηραμένα στοιχεία και διακοσμητική γυάλα με χρωματιστή άμμοΠροτάσεις με καλάθια & τελάρα

Τα καλάθια και τα τελάρα είναι κατάλληλα για πιο μεγάλες επιφάνειες και χώρους. Αν δεν έχεις πολύ μεγάλο τραπεζάκι σαλονιού προτείνουμε να τα βάλεις στο τραπέζι της τραπεζαρίας, σ έναν μπουφέ ή στον πάγκο της κουζίνας. Για να δημιουργήσεις αντίθεση με τα πιο φυσικά χρώματα των τελάρων βάλε λευκά κεριά σε διάφορα μεγέθη. Πλαισίωσε τις συνθέσεις σου με χοντρο σχοινί, αποξηραμένα ή ακόμα και μικρά κηροπήγια. Τέλος αν νιώθεις πως σου λείπει χρώμα πρόσθεσε αποξηραμένα φρούτα ή χρωματιστές πέτρες.

τελάρο με λευκά κεριά, χοντρό σχοινί και αποξηραμένα στοιχείαψάθινο καλάθι με κηροπήγια, λευκά κεριά και κουκουνάρια

Διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού: Γυάλες

Ο πιο εύκολος δρόμος για μία γρήγορη ανανέωση στο χώρο είναι οι γυάλες. Διαλέγεις το μέγεθος και το σχήμα που σου αρέσει βάζεις μέσα 2-3 διακοσμητικά και είναι έτοιμη. Ταιριάζει και στα πιο μικρά τραπεζάκια καθώς μπορείς να τις βρεις σε όλα σχεδόν τα μεγέθη. Το καλύτερο είναι πως με μικρές αλλαγές στα διακοσμητικά μπορείς να τις μεταμορφώσεις ανάλογα την εποχή και τη διάθεση σου.

γυάλα με λευκό κερί και κουκουνάρια τετράγωνη γυάλα με χαλίκια, κορμούς και τεχνητά λουλούδια

Mix & Match

«Μπέρδεψε» όλες τις ιδέες μαζί. Συνδύασε τα μεταλλικά κουβαδάκια με κουκουνάρια, βάλε χρωματιστά βαζάκια σε τελάρα ή στόλισε ένα διαφορετικό μεταλλικό καλάθι.

Διάλεξε λίγο πιο μεγάλα διακοσμητικά και κεριά για να κάνεις ακόμα πιο εύκολη τη δημιουργία της σύνθεσης και πιο γρήγορη.

Αν προτιμήσεις τα χρωματιστά κουβαδάκια μπορείς τα κομμάτια που δεν φαίνονται να τα γεμίσεις απλά και με λίγο ύφασμα για να δώσεις ύψος. Έτσι η σύνθεση σου γίνεται ακόμα πιο οικονομική καθώς θα προμηθευτείς διακοσμητικά μόνο για το πάνω μέρος που φάινεται.

χρωματιστά βαζάκια με λουλούδια μέσα σε τελάρο

σιέλ μεταλλικό κουβαδάκια με κουκουνάρα και κορμούςλευκό μεταλλικό καλάθι με λευκά κεριά και κορμούς

Αν σου δημιουργήσαμε την επιθυμία να κάνεις ακόμα περισσότερες αλλαγές τότε διαβάσε σχετικά άρθρα στην κατηγορία μας ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ για να πάρεις ιδέες.