Χρώματα, διακοσμητικά, κορδέλες…και οι Πασχαλινές λαμπάδες έχουν την τιμιτική τους! Ακόμα και σε ένα ιδιαίτερο Πάσχα σαν το φετινό, φτιάξτε χειροποίητες λαμπάδες για την οικογένεια και ανάψτε τις εκκλησία ή μη.

Ζητήσαμε από 10+ Bloggers να μας βοηθήσουν δίνοντας ιδέες για πασχαλινές λαμπάδες χειροποίητες για μεγάλους που τελικά μπορεί να αρέσουν και σε μικρούς! Οι φίλες μας δημιούργησαν τις πιο όμορφες χειροποίητες λαμπάδες, δείτε τις στο video και πάρτε έμπνευση.

Για 6 από αυτές σας έχουμε αναλυτικές οδηγίες και video από την φίλη μας crafter & blogger Ρούλα του Art Makes Me Happy! Πρόκειται για 3 ιδέες, για πασχαλινες λαμπάδες χειροποίητες για μεγάλους, για γυναίκες + 3 για άνδρες που θα σας αρέσουν πολύ.

χειροποίητες λαμπάδες για ενήλικες

Υλικά για πασχαλινες λαμπάδες χειροποίητες για μεγάλους / Girls 

υλικά για χειροποίητες λαμπάδες ενηλίκων

Πασχαλινές Λαμπάδες Χειροποίητες για Μεγάλους, εύκολες οδηγίες 

Αν δεν έχετε ξανα-φτιάξει λαμπάδες και σας προβληματίζει πως θα σταθούν & σταθεροποιηθούν τα υλικά σας έχουμε ένα κόλπο.

Απλά τυλίγουμε γύρω της προσεχτικά ένα κομμάτι από σπάγκο. Μόλις αισθανθούμε ο,τι το κομμάτι που έχουμε τυλίξει γύρω από τη λαμπάδα μας είναι αρκετό, κολλάμε την άκρη του χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι σιλικόνης.

διάφορες λαμπάδες για μεγάλους

Ανάλογα με το χρώμα της λαμπάδας καθώς και του κορδονιού που έχουμε επιλέξει, διαλέγουμε τα χρώματα και των υπόλοιπων υλικών μας. Ο σκοπός μας είναι να υπάρχει χρωματική αρμονία.

Στην περίπτωση που κάποιο από τα υλικά που έχουμε επιλέξει να κολλήσουμε πάνω στις χειροποίητες λαμπάδες για ενήλικες, πχ φτερά, κρέμεται πολύ, μετράμε και κόβουμε προσεχτικά με το ψαλίδι ό,τι περισσεύει.

Όταν βεβαιωθούμε πια για τόσο μέγεθος όσο και για το καλό αισθητικά αποτέλεσμα της σύνθεσης των υλικών μας, τα κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης.

Μια δαντέλα προσθέτει σίγουρα κομψότητα στις χειροποίητες λαμπάδες για ενήλικες. Για αυτό επέλεξε εκείνη που ταιριάζει και δίπλωσε τη στη μέση. Στη συνέχεια δέσε λίγο σπάγκο στη μέση και το αποτέλεσμα θα μοιάζει με έναν όμορφο και περιποιημένο φιόγκο!

   

Κόλλησε τον φιόγκο που μόλις δημιούργησες μαζί με ένα, επίσης δαντελένιο λουλουδάκι ή μερικές διακοσμητικές πεταλουδίτσες.

Το αποτέλεσμα είναι μια όμορφη εικόνα που ταιριάζει κάθε φορά που θέλεις να δωρίσεις γυναικείες χειροποίητες λαμπάδες για ενήλικες.

Τι λες όμως…να φτιάξουμε ακόμα ένα σχέδιο σε πασχαλινες λαμπάδες χειροποίητες για μεγάλους;

Με Vintage ξύλινη καρδιά 

Το κερί που επιλέξαμε σε αυτή την πρόταση είναι πλακέ κι έχει ελαφρά ξυστή υφή.

Μας άρεσε πολύ αυτή η ξύλινη καρδιά αλλά φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και κάτι παρόμοιο με Vintage διάθεση. Την τοποθετούμε απλά με κορδέλες που μας ταιριάζουν πάνω στο κερί. Μη διστάσετε να κόψετε κομμάτια από πολλές διαφορετικές κορδέλες. Το γούστο σας θα σας βοηθήσει να τις ταιριάξετε με τον πιο όμορφο τρόπο.

Φυσικά μπορούμε αν θέλουμε να κολλήσουμε και επιπλέον ξύλινα στοιχεία πάνω στην καρδιά για να κάνουμε την λαμπάδα μας ακόμα πιο ιδιαίτερη.

Δείτε και τις 3 κατασκευές των λαμπάδων από την Ρούλα:

Πασχαλινες λαμπάδες χειροποίητες για μεγάλους / Boys edition

Ακόμα 3 ιδέες για τα αγόρια της ζωής μας, σε άλλο ύφος: Vintage βανάκι, Surf και ναυτική!

Ακολουθούμε διαδικασία του τυλίγματος γύρω από το κερί απλά με  κορδόνι   αυτή την φορά αντί για σπάγκο. Έτσι θα μπορέσουμε να κολλήσουμε πάνω της εύκολα οτιδήποτε θέλουμε. Το Van θα το βρεις εδώ και το Surf εδώ.

Οι πλακέ λαμπάδες είναι όλες συγκεντρωμένες εδώ.

  

Και πάλι οι ιδέες για διακοσμητικά είναι πολλές, διάλεξε εναλλακτικά σχέδια αν το προτιμάς ή έχεις να φτιάξεις πολλές λαμπάδες.

Για την ναυτική λαμπάδα έχουμε: σπάγκο, τρέσα, λεπτό κορδόνι, διακοσμητικό & κουμπιά.

Δες τα video της Ρούλας που σου δείχνουν αναλυτικά τα βήματα για την κατασκευής της κάθε λαμπάδας.

 

Φτιάξε τις λαμπάδες σου απολαμβάνοντας την διαδικασία και χάρισε της με αγάπη κι ένα χαμόγελο. Αν θέλεις να συμπεριλάβεις στο δώρο σου και DIY διακοσμητικά αυγά διάβασε κι αυτό το άρθρο. 

Καλή επιτυχία!