Δημιούργησε με την βοήθεια των παιδιών πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα στο χέρι! Πρόκειται για μια δραστηριότητα που θα την χαρούν πολύ, ειδικά τις μέρες της Μ. Εβδομάδας, και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ξεχωριστό.

Προτίμησε τα τεχνητά αυγά ή από φελιζόλ για τα μικρότερα παιδιά και τα αληθινά για τα μεγαλύτερα & άσε την φαντασία τους να κάνει τα υπόλοιπα. Εδώ σου μαζέψαμε όλα τα είδη αστόλιστων αυγών που μπορείς να προμηθευτείς:

Αυγά πλαστικά
Ξύλινα αυγά
Αυγά με αυτάκια
Μισό χάρτινο αυγό
Αυγό που ανοίγει
Κρεμαστά αυγά για ντεκουπάζ
Μικρά κρεμαστά αυγουλάκια
Διάφανα πλαστικά αυγά
Ανοιγόμενα αυγά απο πεπιεσμένο χαρτί

Οι φίλες μας δημιουργούν με τα παιδιά τους

H φίλη μας Ζήνα του EfZin Creations έφτιαξε παρέα με τα παιδιά της όμορφα, χειροποίητα αυγά με απλές κινήσεις. Τα υλικά που χρησιμοποίησαν είναι: πλαστικά λευκά αυγά/ χρώματα/ πινέλο/ξυλάκια για σουβλάκια/ δοχείο με ψεκαστήρα.

Να τι έκαναν όπως ακριβώς μας τα είπε:

 • Τα αυγά έχουν τρυπούλα , οπότε τα περναμε σε ξυλάκι για σουβλάκι. Χρώμα και πινέλο και βάφουμε. Αν τα θελουμε μονόχρωμα, τότε είναι άμεσα έτοιμα! Αλλιώς κάνουμε πιτσιλιές με άλλο χρώμα με 2 τρόπους…
 • δοχείο με ψεκαστήρα- χρωμα και λιγο νερό και το ανακατεύουμε. Ψεκάζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν με πινέλο ή
 • βάζουμε χρωμα στο πινέλο και πιτσιλάμε πάνω στα αυγά. Αφήνουμε να στεγνώσουν και έτοιμα!! Τα αυγουλάκια αυτα ειναι τώρα τέλεια είτε για τη διακόσμηση μας, είτε για Πασχαλινές κατασκευές!

Διακοσμητικά κουνελάκια & κοτούλες φτιαγμένα από τσόχα & αυγά

διακοσμητικά πασχαλινά αυγά ζωάκια  

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα γλυκιά επιλογή για diy κατασκευή για πασχαλινά αυγά διακοσμητικά που αρέσει εγγυημένα και στα παιδιά.

Αρχικά θα χρησιμοποιήσεις διακοσμητικά πασχαλινά αβγά τα οποία θα βάψεις στο χρώμα που επιθυμείς. Ανάλογα με το χρώμα που έχεις επιλέξει βρίσκεις και το κομμάτι τσόχας που θα σε βοηθήσει να διαμορφώσεις τα πασχαλινά σου διακοσμητικά ζωάκια.

πασχαλινό διακοσμητικό αυγό λαγουδάκι με πομ πομ 

Αφού επιλέξεις την τσόχα κόβεις σε κομματάκια αυτάκια, μυτούλες, φτερά και φιόγκους. Κόλλησε τα κομμάτια που θα δημιουργήσεις πάνω στο αβγό με την βοήθεια λίγης κόλλας ή καλύτερα ενός πιστολιού σιλικόνης. Στη συνέχεια πρόσθεσε αυτοκόλλητα μάτια για να δημιουργήσεις τα πρόσωπα.

Μην ξεχάσεις στο τέλος να κολλήσεις ένα πομ πομ στο πίσω μέρος του αβγού για την ουρά στα κουνελάκια. Και… τα πιο χαριτωμένα, χειροποίητα πασχαλινά ζωάκια είναι έτοιμα!

Πασχαλινά αυγά για μεγαλύτερα παιδιά:

Ζωγραφιστά αυγά πολύχρωμα

 • Μπορούν κι εδώ να δουλέψουν με τεχνητά, ξύλινα ή πλαστικά αυγά ή να τους εμπιστευτείς τα αληθινά.
 • Τα τεχνητά αυγά δίνουν τη δυνατότητα για πιο πλούσια δημιουργία καθώς μπορούν να βαφτούν με πολλά υλικά.
 • Τα αληθινά, αν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε χρώματα φαγητού.
 • Στις μεγαλύτερες ηλικίες τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν και με πιο αφαιρετικό τρόπο (όπως τα αυγά της φωτογραφίας): μπορούν να ρίξουν διάσπαρτα στα αυγά τα διάφορα χρώματα, να χρησιμοποιήσουν χαρτιά και να αφήσουν αποτυπώματα κλπ.
 • Υλικά για το αρχικό βάψιμο (τεχνητά αυγά): ακρυλικά χρώματα, χρώματα κιμωλίας, τέμπερες κ.α.
 • Υλικά για διακόσμηση: κορδέλες, μικρά διακοσμητικά αντικείμενα όπως κουμπιά, στένσιλ κ.α.
 • Για αυγά με τεχνική ντεκουπάζ: διάβασε το ξεχωριστό άρθρο μας εδώ με όλες τις οδηγίες.

Πασχαλινά αυγά για πολύ μικρά παιδιά

 • Ένας τρόπος είναι οι κλασσικές παιδικές μπογιές: δαχτυλομπογιές, νερομπογιές, κηρομπογιές και ό, τι έχετε στο σπίτι.
 • Σίγουρα θα χρειαστούν την βοήθεια & την επίβλεψη σου. Μπορεί να χρειαστεί να τα βάψεις εσύ πρώτα ένα χρώμα και να αναλάβουν εκείνα την έξτρα διακόσμηση.

Ζωγραφιστά αυγά από φελιζόλ

 • Για να είναι λίγο πιο εύκολο να τα δουλέψουν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική αυγοθήκη για να τα ακουμπάνε εκεί και να χρωματίζουν εύκολα.

Ζωγραφιστά αυγά πολύχρωμα σε πλαστική αυγοθήκη

Αν θέλεις μπορείς να φτίαξεις εσύ το αρχικό σχέδιο με ένα ή περισσότερα χρώματα ειδικά για 3D περιγράμματα. Στη συνέχεια προέτρεψε τα παιδιά να τα γεμίσουν με χρώμα!

ζωγραφίζοντας διακοσμητικά πασχαλινά αυγά

Έξτρα tips για Πασχαλινά αυγά

 • Βάλτε κάθε χρώμα σε ξεχωριστό βαζάκι. Έτσι, και δεν μπερδεύονται τα χρώματα και λερώνουμε λιγότερο.
 • Παραλείψτε το πρώτο βήμα με το αρχικό βάψιμο και πάρτε έτοιμα χρωματιστά αυγά και γράψτε πάνω λεξούλες ή ζωγραφίστε τα αγαπημένα σας ζωάκια με μαρκαδόρο.
 • Τα μικρότερα παιδιά αντί για πινέλα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα «αγαπημένα δάχτυλα» 😀

Ζωγραφιστά αυγά σε διάφορα χρώματα

 • Τα αδερφάκια με διαφορά ηλικίας μπορούν να μοιραστούν τις δουλειές, να κάνει το μεγαλύτερο το αρχικό βάψιμο και μετά το μικρότερο να διακοσμήσει επιπλέον.
 • Βάλτε στο παιχνίδι τα αυτοκόλλητα αφού βάψετε τα αυγά και στεγνώσουν πολύ καλά.

Καλές δημιουργίες & Καλό Πάσχα!