Το ντεκουπάζ έχει την τιμητική του το Πάσχα! Κι αυτό γιατί μπορούμε να φτιάξουμε και χειροποίητες λαμπάδες και αυγά αλλά και πολλές ακόμα πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ αυτή την εποχή.

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει ιδέες, οδηγίες κατασκευής βήμα-βήμα & την λίστα των απαραίτητων υλικών που θα χρειαστείς για λαμπάδες, αυγά και διακοσμητικά με ντεκουπάζ. Πρόσθεσε την προσωπική σου πινελιά & δημιούργησε Πασχαλινές κατασκευές που θα κλέψουν την παράσταση.

Σε περίπτωση που θέλεις κάτι πιο απλό, μπορείς να διαβάσεις και το άρθρο μας για Πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα από παιδιά.

Πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ

Διακοσμητικός λαγός & Αυγά Πασχαλινά🐣 για κεράσματα 

Εύκολες DIY κατασκευές για τα κεράσματα και τα δωράκια σου ή για διακόσμηση για το σπίτι. Η ομάδα του imagine-create συνεργάστηκε με την mommyjammi.gr που έχει αδυναμία στο ντεκουπάζ κι έφτιαξε αυτά τα φοβερά διακοσμητικά, ανοιγόμενα αυγά & ένα τέλειο Πασχαλινό λαγό!

Τι υλικά θα χρειαστείς:

Για να φτιάξεις τις κατασκευές ακολούθησε τις οδηγίες μας παρακάτω. Αν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με ντεκουπάζ ρίξε μια ματιά στον οδηγό μας για αρχάριους. Συνοπτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

Για τον Λαγό

(δες όλες τις φωτογραφίες μία-μία στο slide show κι ακολούθησε τα βήματα) 

Διάλεξε το σχέδιο που θέλεις για να διακοσμήσεις τον λαγό από πεπιεσμένο χαρτί και ξεχώρισε τα φύλλα της χαρτοπετσέτας ώστε να μείνει μόνο το χρωματιστό μέρος μόνο. Σχεδίασε το λαγό πάνω στη χαρτοπετσέτα για να μπορείς να τον κόψεις στο ακριβές μέγεθος. Το tip εδώ ακριβώς όπως μας το είπε η MommyJammi: «Εγώ σχεδίασα τον λαγό επάνω στην χαρτοπετσέτα ώστε να την κολλήσω ολόκληρη επάνω του χρησιμοποιώντας κόλλα για ντεκουπάζ προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια. Επειδή η επιφάνεια είναι αρκετά μεγάλη σίγουρα θα έχεις ζάρες στο αποτέλεσμα, δεν μας αγχώνει όμως αυτό καθώς θα υπάρξει ανάγλυφη υφή στο τέλος«.

Στην συνέχεια άφησε τον λαγό να στεγνώσει καλά και όταν είναι έτοιμος στόλισε τον με κορδέλες και άλλα διακοσμητικά.

Για τα Πασχαλινά, Ανοιγόμενα Αυγά

Επιλέξαμε να διακοσμήσουμε και μεγάλα-ανοιγόμενα αυγά τα οποία είναι ένα καταπληκτικό, χειροποίητο δώρο για να βάλεις κεράσματα για μικρούς & μεγάλους.

Θα τα φτιάξεις κι αυτά με παρόμοιο τρόπο. Το διαφορετικό βήμα εδώ είναι πως αν θέλεις μπορείς να βάψεις τα αυγά με χρώμα (ή να αφήσεις ένα φυσικό). Αν βάψεις φρόντισε, σύφωνα με τις οδηγίες της MommyJammi να τα αφήσεις να στεγνώσουν τουλάχιστον για 1 ώρα. Επιπλέον επειδή είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις ντεκουπάζ σε ολόκληρη επιφάνει αν είναι κοίλη διακόσμησε μόνο μερικά σημεία με τα σχέδια που θέλεις.

Στο τέλος πέρασε όλη την επιφάνεια με βερνίκι: «Τέλος, ολοκληρώνοντας τι ντεκουπάζ πρέπει να περάσουμε όλη την επιφάνεια με βερνίκι ώστε να κλειδώσουμε τα χρώματα και την τεχνική μας σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με νερό. Επίσης, το βερνίκι δίνει μια γυαλάδα σε όλη την επιφάνεια κάτι που δημιουργεί και η κόλλα για ντεκουπάζ«, μας είπε η πολυτάλαντη MommyJammi.

Σετ Λαγός & Αυγό ντεκουπάζ

Για τις ανάγκες μια Πασχαλινής σύνθεσης/center-piece η Χριστίνα του Art Decoration Crafting έφτιαξε με ντεκουπάζ έναν ξύλινο λαγό κι ένα πλαστικό αυγό. Μας δίνει παρακάτω όλες τις οδηγίες βήμα-βήμα. Δες το slide-show και δοκίμασε το!

Τα υπόλοιπα υλικά που χρειάζεσαι είναι: Χαρτοπετσέτα της αρεσκείας σου, κόλλα ντεκουπάζ, πινέλο, πιατάκι, ψαλίδι & μαρκαδόρο και βερνίκι για το γύαλισμα (προεραιτικά).

Οδηγίες:

 • Σχεδίασε το περίγραμμα του λαγού επάνω στην χαρτοπετσέτα αλλά και από τις 2 μεριές.  Είναι εύκολο γιατί εδώ έχεις να κάνεις με επίπεδη επιφάνεια.
 • Αραίωσε με λίγο νερό την κόλλα σου και στην συνέχεια άλλειψε με το πινέλο και τις δύο πλευρές του λαγού.
 • Στην συνέχεια εφάρμοσε απαλά την χαρτοπετσέτα πάνω στον λαγό. Στρώσε προσεκτικά με τα δάκτυλα σου.
 • Για έξτρα διακόσμηση, αν το θέλεις, μπορείς να κάνεις το περίγραμμα του λαγού με  χρυσό μαρκαδόρο. Όπως η ίδια μας είπε  «Όπως ξέρεις εγώ είμαι λίγο του χρυσού οπότε αν εσύ δεν το κρίνεις απαραίτητο μπορείς να το παραλείψεις» 🙂.
 • Για το αυγό θα κάνεις τα ίδια βήματα. Επειδή όμως η κοίλη επιφάνεια του αυγού είναι λίγο πιο δύσκολη, κόψε τα φύλλα της χαρτοπετσέτας σε λωρίδες για να τα εφαρμόσεις καλύτερα. Πρόσεξε το σχέδιο της χαρτοπετσέτας να έχει κάποια συνέχεια όπως κολλά τις λωρίδες σου την μία κοντά στην άλλη.
 • Αφού τελειώσεις και τα 2 αντικείμενα στεγνώσουν καλά, αν θέλεις, για έξτρα γυαλάδα πέρασε τα και με ένα ειδικό βερνίκι.

Λαμπάδες πασχαλινές χειροποίητες με ντεκουπάζ

πασχαλινές λαμπάδες με την τεχνική του ντεκουπάζ

Τι υλικά θα χρειαστείς:

Κι εδώ η Mommy Jammi.gr δημιούργησε, σε συνεργασία με την ομάδα μας, τις λαμπάδες με Ντεκουπάζ. Να λοιπόν τα βήματα για να τις φτιάξετε κι εσείς με την σειρά σας.

Αρχικά ξεχωρίζουμε το χρωματιστό μέρος της χαρτοπετσέτας που έχουμε επιλέξει από τα υπόλοιπα κομμάτια της. Στη συνέχεια κόβουμε με προσοχή το κομμάτι του χρωματιστού μέρους της χαρτοπετσέτας το οποίο περιέχει τα σχέδια που μας αρέσουν.

Tip: αν δεν μπορείς να το κόψεις με ακρίβεια, κόψε το όσο πιο κοντά στο σχέδιο μπορείς και στη συνέχεια με βρεγμένα χέρια τράβηξε τα περισσευούμενα μέρη της χαρτοπετσέτας που δεν θέλεις.

 • Πέρασε ένα λεπτό στρώμα primer στο κερί, ταμποναριστά.
 • Διάλεξε το μοτίβο που θέλεις να διακοσμήσεις τη λαμπάδα σου και κόψε το. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτοπετσέτες ή ριζόχαρτα ντεκουπάζ. Εμείς διαλέξαμε για τις λαμπάδες μας εδώ ανοιξιάτικες χαρτοπετσέτες. Παρακάτω όμως σου έχουμε πρόταση και με ρουστίκ θέμα.

ντεκουπάζ σε λαμπάδα με χαρτοπετσέτα 

 • Βαλε ελάχιστη ποσότητα κόλλας στο σημείο που έχεις επιλέξει για να διακοσμήσεις. Αν βάλεις περισσότερη, πιθανά η χαρτοπετσέτα να σκιστεί και να πρέπει να το κάνεις από την αρχή.
 • Κόλλησε το μοτίβο σου στο σημείο που έβαλες κόλλα.

ντεκουπάζ σε πασχαλινές λαμπάδες οδηγίες για ντεκουπάζ σε λαμπάδες

 • Το βήμα που έχεις να κάνεις τώρα είναι σημαντικό για να τα καταφέρεις με το ντεκουπάζ σε λαμπάδα και χρειάζεται λίγο μεράκι.
 • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού που θα το ζεστάνεις με ένα πιστολάκι θα μπορέσεις να κολλήσεις πιο εύκολα το μοτίβο σου.
 • Γενικά θυμήσου να επιλέγεις όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια με σχέδια, να κάνεις απαλές κινήσεις και να έχεις λίγη υπομονή.

ντεκουπάζ σε μεγάλη λαμπάδα κόλλα για ντεκουπάζ σε λαμπάδα

 • Αν θες, μόλις στεγνώσει μπορείς να βάψεις τα σημεία που δεν έκανες ντεκουπάζ με χρώμα της αρεσκείας σου.
 • Προαιρετικά, μπορείς να συμπληρώσεις τη διακόσμηση με κορδόνια, κορδέλες και άλλα διακοσμητικά.

ντεκουπάζ με χρυσόσκονη σε λαμπάδα 

 • Όπως αναφέραμε και παραπάνω ακολουθώντας την ίδια τεχνική μπορείς να φτιάξεις λαμπάδες ντεκουπάζ και σε άλλο ύφος. Για το σετ λαμπάδα και κουτί που σου προτείνουμε παρακάτω χρησιμοποιήσαμε αυτό το ριζόχαρτο ρουστίκ.

 ρετρό λαμπάδα ντεκουπάζ

Ξύλινο Κουτί Λαμπάδας με ντεκουπάζ 

Μία άλλη ιδέα από τη φίλη μας Νικολέττα και το craftmakersite.com για να προσφέρεις τις λαμπάδες σου: ένα μοναδικό, χειροποίητο κουτί με συνδυασμό τεχνικών και ντεκουπάζ.

κουτί ξύλινο λαμπάδας ντεκουπάζξύλινο κουτί diy για πασχαλινές λαμπάδες

Για να το κατασκευάσεις θα χρειαστείς εκτός από τα υλικά για ντεκουπάζ, ένα απλό ξύλινο κουτί και τη φαντασία σου. Διάλεξε το μοτίβο που θέλεις και σου αρέσει και κάνε διάφορες δοκιμές πριν ξεκινήσεις να την DIY κατασκευή σου. Αν δεν έχεις ξανα-κάνει ντεκουπάζ διάβασε τον οδηγό μας ντεκουπάζ για αρχάριους βήμα βήμα για να δεις όλα τα βήματα της τεχνικής ντεκουπάζ αναλυτικά και εύκολα.

Για το κουτί μας εδώ η Νικολέτα:

 • Πέρασε με αστάρι όλο το κουτί
 • στη συνέχεια αποφάσισε να το στολίσει κόβωντας το μοτίβο της σαν να είναι μωσαϊκό κι έτσι έγινε ακόμα πιο εντυπωσιακό το σχέδιο της. Να τι μας έγραψε ακριβώς: «Εμένα μου αρέσουν πολύ τα παζλ – έχω όνειρο να σπάσω το ρεκόρ γκίνες!- επίσης μου αρέσουν πολύ τα πλακάκια! Το ριζοχαρτό αυτό λοιπόν το λάτρεψα έχει τέλεια χρώματα – άρα συνδυάζεται εύκολα- και κόβεται λόγω σχεδίου!!! Κόψτε τα ακριανά που είναι κομμένα και μετά αφαιρέστε ακόμα και μεγάλα κομμάτια από το σχέδιο. Το σημαντικό είναι να ξεκινήστε από την άκρη του κουτιού και όσο μπορείτε να μην είναι όλα συμμετρικά- αφήστε κενά». 
 • έβαψε την υπόλοιπη επιφάνεια προσεκτικά και
 • το ταίριαξε διακοσμώντας και τη λαμπάδα της με παρόμοιο τρόπο

Μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο ή να πάρεις έμπνευση για να φτιάξεις τη δική σου δημιουργία και το δικό σου μοναδικό σετ λαμπάδά/κουτί. Μία ιδέα ακόμα είναι να φτιάξεις πρώτα τη λαμπάδα και σύμφωνα με αυτή να κατασκευάσεις μετά και το κουτί.

Αν θες να αποφύγεις όμως την πολύ μεγάλη διαδικασία ντεκουπάζ μπορείς να δοκιμάσεις μία άλλη τεχνική και να φτιάξεις ένα πιο Vintage κουτί διακοσμώντας το. Κάνε το όπως η φίλη μας η Βασιλική και το handmade_ia.

Βάψε το κουτί με το χρώμα που σου αρέσει και τρίψε μετά με γυαλόχαρτο, αφού έχει στεγνώσει πολύ καλά, μερικά σημεία για να φαίνονται παλιά και φθαρμένα. Στο τέλος κόλλησε διάφορα μικρά Vintage ξύλινα διακοσμητικά για να ολοκληρώσεις το αποτέλεσμα.

Πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ

Μικρά Πασχαλινά αυγά

Φτιάξτε ένα διαφορετικό καλάθι φέτος με αυγά ντεκουπάζ και εντύπωσιασε καλεσμένους και φίλους. Θα χρειαστείς μικρά αυγά διακοσμητικά, σου προτείνουμε πλαστικά ή ξύλινα γιατί είναι πιο εύκολα στη διαχείριση τους και δεν υπάρχει και κίνδυνος να σπάσουν.

Πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ, αυγά ντεκουπάζ σε πασχαλινο καλάθι

Τα υλικά είναι παρόμοια με όλες τις υπόλοιπες κατασκευές μας ντεκουπάζ. Επιπλέον αν θες επειδή τα αυγά είναι πιο μικρά μπορείς να εμπλουτίσεις το στολισμό τους με:

Πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ: υλικά για ντεκουπάζ

Για την κατασκευή:

 • Θα ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία & γι΄αυτές τις πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ όπως παραπάνω. Δηλαδή, να εφαρμόσεις το 1ο στρώμα κόλλας στο σημείο που θες, ύστερα το 2ο πάνω από το μοτίβο κ.ο.κ.
 • Κάποιες παραλλαγές:
  • Δεν χρειάζεται να περάσεις τα αυγά με primer θα χρειαστεί όμως να τα βάψεις πρώτα με ένα ουδέτερο χρώμα όπως λευκό, ιβουάρ κτλ.
  • Για να τα δουλέψεις πιο εύκολα καρφίτσωσε στην κορυφή μια μικρή πινέζα με κεφάλι για να τα πιάνεις από εκεί ή εκμεταλεύσου το μηχάνημα βαφής αυγών.

Πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ, εφαρμογή ντεκουπάζ σε λευκό αυγό μηχάνημα βαφής πασχαλινών αυγών

 • Αν έχεις σκοπό να τα καλύψεις ολόκληρα με ντεκουπάζ, τότε θα πρέπει να κόψεις το μοτίβο με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει το μισό αυγό.
  • Ύστερα κάνε και μικρές «ψαλιδιές» περιμετρικά σαν να έκοβες κομμάτια πίτσας αλλά μην το κόψεις μέχρι τέλους. Δημιούργησε δηλαδή «φέτες», θα σε βοηθήσει με την καμπυλότητα και τις πολλές ζάρες.
  • Μετά θα κάνεις το ίδιο για το άλλο μισό.
 • Αν δεν καλύψεις όλο το αυγό τότε ακουλούθησε τη συνηθισμένη διαδικασία και μόλις τελειώσεις μπορείς να βάψεις ότι σημείο περισσεύει. Προτίμησε κοντινές αποχρώσεις και βάψε το ταμποναριστά.
 • Τέλος, μόλις τελειώσεις και στεγνώσει το αυγό πέρασε το με ένα βερνίκι για το φινίρισμα.

Διάβασε κι άλλα άρθρα σχετικά με Ντεκουπάζ