Όλες οι δημιουργικές μας φίλες και crafters, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, δουλεύουν πυρετωδώς τις ιδέες τους για τις χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες τους. Πόσο μάλλον φέτος που μένοντας σπίτι τις φτιάχνουμε όλοι μόνοι μας!

Για αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα του 2020 λοιπόν, η ομάδα του imagine-create.gr και bloggers, φίλες προτείνουν πολλές και διαφορετικές επιλογές για χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες. Πάρτε έμπνευση και κατασκευάστε, τα παιδιά εκκλησία ή μη τις θέλουν πολύ!

Παιδικές Ιδέες

Λαμπάδα Γλυφιτζούρι & Γοργόνα

H Ζήνα του EfZin Creations είναι μοναδική στις παιδικές κατασκευές και diy crafts. Δούλεψε, όπως συνήθως, μαζί με τα παιδιά της όταν έμειναν σπίτι και έφτιαξαν 3 διαφορετικά σχέδια: για γλυκατζίδικα αγόρια, για χαρούμενες γοργόνες και για μαμάδες που ζήλεψαν!

Όλα τα υλικά που χρησιμοποίησαν και θα χρειαστείς: λαμπάδες σε διάφορα χρώματα, θερμοκόλλα, ψαλίδι, κορδέλες, ύφασμα, γλειφιτζούρι, ανοιξιάτικα μικρά διακοσμητικά όπως για παράδειγμα πεταλουδίτσες και λουλούδια, ξύλινη γοργόνα, μαρκαδόροι, κορδέλα από φύλλα, μικρά διακοσμητικά όπως πομ πομ και κοχύλι.

Χεροποίητη Λαμπάδα Γλυφιτζούρι (ταιράζει στα αγόρια!)

 • Κόψε ένα κομμάτι ύφασμα, τόσο ώστε να καλύψει μία με δύο φορές το κερί σου. Θερμοκόλλα και το στερεώνεις στο κερί. Προσοχή να μην είναι πολύ κοντά στο φιτίλι, για ευνόητους λόγους.
 • Στη συνέχεια στερεώνεις επίσης το γλειφιτζούρι με λίγη θερμοκόλλα στο κερί.
 • Στολίζουμε ότι κορδέλες προτιμάς κι είναι έτοιμη. Σε λιγότερο από 10 λεπτά!

Πασχαλινή DIY λαμπάδα με γοργόνα

 • Ξεκινάς βάφοντας την γοργόνα (ή αφήνοντας το παιδί να το κάνει).
 • Οι γοργόνες θέλουν δαντέλα για κορδέλα κι αυτό έκανε η Ζήνα και η βοηθός της.
 • Κάνε ένα απλό φιόγκο ή και κόμπο πάνω στο κερί. Εκείνες το έκαναν στο πλάι ώστε να μην κρύβεται η διακοσμητική γοργόνα και για έχει περισσότερο «όγκο» το κερί.
 • Κολλάς με θερμοκόλλα και στερεώνεις τη γοργονίτσα στη λαμπάδα.
 • Αν την θέλεις απλή, σταματάς εκεί. Αν όμως θέλεις να την ομορφύνεις κι άλλο βάλε πομ πομ, ένα κοχυλάκι πάνω στον κόμπο ή κάτι άλλο θαλασσινό.

Λαμπάδα για την μαμά με άρωμα Άνοιξης 

«Ζήλεψα που λέτε και είπα να ετοιμάσω μία και για μένα. Υπό άλλες συνθήκες τέτοια εποχή ετοιμάζουμε και εμείς λαμπαδάκια στις νονές μας και τις προσφέρουμε σε καλαθάκι με γλυκίσματα. Φέτος άλλαξαν τα πράγματα, οπότε είπα να φτιάξω μία για μένα! Είδα και μία μούρλια γιρλάντα με φύλλα και το αποφάσισα!» (Ζήνα, EfZin Creations)

 • Η συγκεκριμένη πράσινη γιρλάντα έχει σύρμα στο εσωτερικό κι έτσι θα σε διευκολύνει. Απλά κόψε ένα κομμάτι και τύλιξε το γύρω από το κερί. Δε χρειάζεται τίποτα άλλο.
 • Το μόνο που έχει να κάνεις μετά είναι ο επιπλέον στολισμός. Θέλεις ροζ λουλουδάκια και πεταλουδίτσες? Θέλεις κάτι άλλο? Οτι διακοσμητικό κι αν επιλέξεις στρεώσε στο κερί  με θερμοκόλλα και είσαι έτοιμη!
 • Αν θέλεις και κορδέλα την συμπληρώνεις με μέτρο.

Λαμπάδες με ξύλινα, παιδικά διακοσμητικά 

Τα ξύλινα διακοσμητικά έχουν μεγάλη ποικιλία, πρωτοτυπία, χρώμα, πασχαλινό ή παιδικό θέμα και μπορούν να βγάλουν ότι συνδυασμό θελήσεις. Αρχικά διάλεξε ξύλινο διακοσμητικό από την συλλογή μας και μόλις το έχεις βρες με ποιο κερί θέλεις να το συνδυάσεις. Μην φοβηθείς το χρώμα. Διάλεξε αυτό που πραγματικά σου αρέσει και απλά φρόντισε να υπάρχει χρωματική αρμονία με τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις.

λαμπάδα με ξύλινο αλογάκι λαμπάδες με ξύλινα διακοσμητικά

Ένα κομμάτι από κορδονάκι ή σχοινάκι θα σε βοηθήσει να δέσεις πάνω στη λαμπάδα σου, τα διακοσμητικά στοιχεία με τα οποία θα επιλέξεις να τη διακοσμήσεις. Είτε πέρασε το στολίδι μέσα στο κορδονάκι και δέσε το πάνω στη λαμπάδα σου περιστρέφοντας το αρκετές φορές. Είτε χρησιμοποίησε απλό κόμπο και μία ή περισσότερες ταιριαστές κορδέλες με τις οποίες θα τα δέσεις όλα μαζί με απλό κόμπο ή σε σχήμα φιόγκου.

λαμπάδα με ξύλινο γιο γιο λαμπάδα με διακοσμητικά παπάκια

Στην ουσία πρόκειται για έναν πραγματικά απλό τρόπο να δημιουργήσεις τις χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες 2020.

Στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις τις χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες 2020 ακόμα πιο εντυπωσιακές σου έχουμε μια ακόμη εύκολη και όμορφη ιδέα. Πριν δέσεις το ξύλινο στολίδι πάνω στην λαμπάδα, δημιούργησε έναν επιπλέον «πλούσιο» φιόγκο με ύφασμα.

Από ένα κομμάτι ύφασμα που σου αρέσει κόψε σε παραλληλόγραμμο σχήμα το μέγεθος που σε εξυπηρετεί. Δίπλωσε το και δέσε το ακριβώς στη μέση αφήνοντας για να δημιουργήσεις έναν όμορφο φιόγκο!

λαμαπαδα με φιόγκο και στολίδι λαμπάδα με μεγάλο φιόγκο

Δέσε πάνω του το αγαπημένο σου ξύλινο στολίδι και χρησιμοποίησε ένα πιστόλι σιλικόνης για να το στερεώσεις καλά… μόλις απέκτησες μια από τις εντυπωσιακότερες χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες 2020.

Κι άλλες Λαμπάδες Γοργόνα! 

Παραλλαγή στην πρόταση της Ζήνας στην αρχή του άρθρου, με διαφορετικά  χρώματα των κεριών και κάπως  μεγαλύτερα διακοσμητικά στοιχεία, για να διαλέξεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Με κοχύλια μεγαλύτερα ή μικρότερα από την συλλογή μας ή και με στρας πορτοφόλι γοργόνα!

λαμπάδες με θέμα τις γοργόνες χειροποίητες λαμπάδες 2020

Οι λαμπάδες της @lydiadeliaki

Απλές, εύκολες και χαρούμενες! Μπορείς να δεις πως τις έφτιαξε η @lydiadeliaki στο video που ακολουθεί και να ακολουθήσεις κι εσύ τα βήματα.

Χειροποίητες πασχαλινές Λαμπάδες Ντεκουπάζ

Φέτος τις συμβουλές κι οδηγίες για πως θα φτιάξουμε με επιτυχία λαμπάδες ντεκουπάζ μας τις δίνει η @MommyJammi.

Θυμίζουμε ότι με την τεχνική ντεκουπάζ μπορούμε να ενσωματώσουμε διάφορα μοτίβα σε ένα αντικείμενο κι αυτό να φαίνεται σαν ζωγραφισμένο. Εδώ λοιπόν σου δίνουμε κάποιες ιδέες και μπορείς να διαβάζεις τα πάντα αναλυτικά στο άρθρο μας Ντεκουπάζ σε Λαμπάδα βήμα-βήμα. 

Για να προχωρήσεις θα σου χρησιμεύσουν φυσικά ένα κερί σε ουδέτερο κατά προτίμηση χρώμα και υλικά για ντεκουπάζ .

Διάλεξε το μοτίβο που θέλεις να διακοσμήσει την λαμπάδα σου. Είναι καλύτερα σε αυτή τη φάση πριν κόψεις ένα μοτίβο, να κάνεις διάφορες δοκιμές  για να ν’ αποφασίσεις αν όντως σου αρέσει και σε ποια θέση του αντικειμένου θα το τοποθετήσεις.

Με ένα πινέλο θα βάλεις ελάχιστη ποσότητα κόλλας στο σημείο που έχεις αποφασίσει ότι θα τοποθετήσεις το μοτίβο σου. Τοποθέτησε το μοτίβο εκεί που θέλεις προσέχοντας να μην πάρει αέρα από κάτω διότι θα ζαρώσει.

πασχαλινές λαμπάδες με την τεχνική του ντεκουπάζ

Στη συνέχεια θα πρέπει να βράσεις νερό σε ένα μικρό φλιτζανάκι και να βάλεις μέσα του ένα κουτάλι. Κάθε φορά θα πρέπει να σκουπίζεις το νερό και να το τοποθετείς απαλά πάνω στο κομμάτι της χαρτοπετσέτας που βρίσκεται πάνω στην λαμπάδα σου. Εναλλακτικά μπορείς και να ζεστάινεις το κουτάλι με ένα πιστολάκι για μαλλιά.

οδηγίες για ντεκουπάζ σε λαμπάδες ντεκουπάζ σε μεγάλη λαμπάδα

Με το πινέλο σου και πάλι περνάς ένα πολύ λεπτό στρώμα κόλλας (ελάχιστη ποσότητα ) με αργές και απαλές κινήσεις ώστε να μην μετακινηθεί ή σκιστεί το μοτίβο που έχεις επιλέξει.

Οι Πασχαλινές λαμπάδες με ντεκουπάζ είναι πάντα μια τέλεια ιδέα διακόσμησης και μπορείς να φτιάξεις πάρα πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς. Ακόμα καλύτερα μπορείς να προσφέρεις μαζί με την λαμπάδα κι ένα χειροποίητο κουτί ντεκουπάζ σε ένα ωραίο σετ.

λαμπάδα φτιαγμένη με ντεκουπάζ λαμπάδα ζωγραφισμένη με λουλούδια

10+ Bloggers δημιουργούν λαμπάδες

Αν δεν σου έφτασαν οι παραπάνω ιδέες, σου έχουμε κι άλλες! Βλέπεις ζητήσαμε από 10 και παραπάνω φίλες Bloggers (αυτές που είδες αλλά κι άλλες) να δημιουργήσουν τις δικές τους Πασχαλινές Λαμπάδες και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Πασχαλινή σύνθεση δώρου με χειροποίητες λαμπάδες

Και αν ο χρόνος σου επιτρέπει να φτιάξεις κάτι περισσότερο από μια απλή χειροποίητη λαμπάδα… σου έχουμε μια υπέροχη ιδέα.

σύνθεση με πασχαλινές λαμπάδες και κουτί πασχαλινή σύνθεση με λαμπάδες και κουτί

Μια σύνθεση με λαμπάδες και άλλα πασχαλινά στοιχεία είναι ιδανική για να διακοσμήσει όμορφα τον χώρο σας το Πάσχα ή να προκαλέσει ενθουσιασμό ως δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ύπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχετε μια όμορφη σύνθεση με χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες 2020. Ένα καλαίσθητο κουτί μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στη σύνθεση σου. Απλά γέμισε το με χόρτο συσκευασίας και τοποθέτησε μέσα τις φετινές λαμπάδες καθώς και άλλα πασχαλινά διακοσμητικά στοιχεία της επιλογής σου.

πασχαλινή σύνθεση με λαμπάδες και κοτούλες ξύλινο κουτί με λαμπάδα

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως βάση για την σύνθεση σου ένα ξύλινο τελάρο ή κουτί.

Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποίησε την δημιουργικότητα σου, την φαντασία σου και το μεράκι σου για τις χειροποίητες κατασκευές. Κι το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα σε γεμίσει με χαρά!

πασχαλινή λευκή λαμπάδα λαμπάδες με πουά κορδέλες

Λαμπάδες για μεγάλους (ή όχι;)

Παρέα με την Ρούλα του Art Makes me Happy φτιάξαμε και λαμπάδες για μεγάλους ή για μεγαλύτερα παιδιά αν θέλετε. Διάβασε αναλυτικά πως μπορείς να φτιάξεις κι εσύ αυτά τα 6 σχέδια που είναι πανεύκολα.

διάφορες λαμπάδες για μεγάλους χειροποίητες αντρικές λάμπαδεςΑφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε τις πιο ευφάνταστες χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες 2020!

Και αν σου κινήσαμε το ενδιαφέρον για Πασχαλινές κατασκευές και θές ιδέες και για διακόσμηση διάβασε ένα ακόμα άρθρο για πασχαλινή διακόσμηση του 2020!