Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ την τεχνική του ντεκουπάζ για να δώσεις νέα μορφή σε διάφορα αντικείμενα; Αν έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο και θέλεις να τον περάσεις δημιουργικά στο σπίτι και να φτιάξεις κάτι ενόψει Πάσχα σου προτείνουμε να δεις πως μπορείς να κάνεις ντεκουπάζ σε λαμπάδα βήμα-βήμα.

λαμπάδες με την τεχνική του ντεκουπάζ

Για το συγκεκριμένο άρθρο του ντεκουπάζ σε λαμπάδα η ομάδα του Imagine-Create συνεργάστηκε με μία από τις αγαπημένες μας bloggers, την Μαίρη Λιόδου του Mommy Jammi.gr που μεταξύ πολλών άλλων κάνει καταπληκτικές χειροποίητες δημιουργίες!

Τα υλικά που θα μας χρειαστούν για το ντεκουπάζ σε λαμπάδα είναι:

Τώρα που επιλέξαμε τα υλικά μας, ας δούμε τα βήματα του ντεκουπάζ με τη σειρά.

Αρχικά ξεχωρίζουμε το χρωματιστό μέρος της χαρτοπετσέτας που έχουμε επιλέξει από τα υπόλοιπα κομμάτια της. Στη συνέχεια κόβουμε με προσοχή το κομμάτι του χρωματιστού μέρους της χαρτοπετσέτας το οποίο περιέχει τα σχέδια που μας αρέσουν.

Tip: αν δεν μπορείς να το κόψεις με ακρίβεια, κόψε το όσο πιο κοντά στο σχέδιο μπορείς και στη συνέχεια με βρεγμένα χέρια τράβηξε τα περισσευούμενα μέρη της χαρτοπετσέτας που δεν θέλεις.

ντεκουπάζ σε λαμπάδα με χαρτοπετσέτα

Στην πίσω όψη του κομματιού αυτού βάζουμε ελάχιστη ποσότητα από την κόλλα ντεκουπάζ που έχουμε επιλέξει. Με προσοχή τοποθετούμε το κομμάτι αυτό πάνω στην λαμπάδα μας.

Το βήμα που έχεις να κάνεις τώρα είναι σημαντικό για να τα καταφέρεις με το ντεκουπάζ σε λαμπάδα και χρειάζεται λίγο μεράκι.

ντεκουπάζ σε πασχαλινές λαμπάδες

Θα πρέπει να βράσεις νερό σε ένα μικρό φλιτζανάκι και να βάλεις μέσα του ένα κουτάλι. Κάθε φορά θα πρέπει να σκουπίζεις το νερό και να το τοποθετείς απαλά πάνω στο κομμάτι της χαρτοπετσέτας που βρίσκεται πάνω στην λαμπάδα σου. Εναλλακτικά μπορείς και να ζεστάινεις το κουτάλι με ένα πιστολάκι για μαλλιά.

οδηγίες για ντεκουπάζ σε λαμπάδες

Η θερμότητα θα ζεστάνει λίγο-λιγό το κερί και θα βοηθήσει ώστε να κολλήσει πάνω του το σχέδιο μας χωρίς όμως να αλλοιωθεί το ίδιο το κερί. Ως συμβουλές για ντεκουπάζ σε λαμπάδα καλό είναι: να μην ξεχνάς να επιλέγεις όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια με σχέδια, να κάνεις απαλές κινήσεις και να έχεις λίγη υπομονή. Αν ακολουθήσεις αυτές τις μικρές συμβουλές τότε θα έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο ντεκουπάζ σε λαμπάδα που επέλεξες να κάνεις.

Χρησιμοποιήστε τον ίδιο τρόπο για ντεκουπάζ σε λαμπάδα & σε μεγαλύτερα σχέδια

ντεκουπάζ σε μεγάλη λαμπάδα

Μη διστάσεις να επιλέξεις ακόμα μεγαλύτερα σχέδια για το ντεκουπάζ σε λαμπάδα. Φρόντισε μόνο να μην ξεχάσεις το κόλπο με το κουτάλι σε συνδυασμό με την χρήση κόλλας για ντεκουπάζ.

κόλλα για ντεκουπάζ σε λαμπάδα

Ένα tip για έξτρα λάμψη είναι να προλάβεις όσο ακόμα ή κολλά για ντεκουπάζ σε λαμπάδα δεν έχει στεγνώσει να κολλήσεις πάνω χρυσόκονη σε όποια χρώμα ταιριάζει.

ντεκουπάζ με χρυσόσκονη σε λαμπάδα

Το τελικό φινίρισμα του ντεκουπάζ σε λαμπάδα

Ο χρόνος που θα χρειαστεί να στεγνώσει η λαμπάδα σου είναι τουλάχιστον 3 ωρίτσες.

Μετά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά που θα ομορφύνουν το αποτέλεσμα της λαμπάδας ακόμη περισσότερο.

Κορδέλες και πρωτότυπα πασχαλινά διακοσμητικά είναι οι δικές μας προτάσεις για να ολοκληρώσετε το ντεκουπάζ σε λαμπάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

 

Το ντεκουπάζ σε λαμπάδα είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία και σας ευχόμαστε να την απολαύσετε σε κάθε της βήμα!

Εκτός από ντεκουπάζ σε λαμπάδα δες περισσότερες ιδέες για πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ εδώ.

Καλή επιτυχία!