Αν δεν έφτιαξες μέσα στο Πάσχα τα στεφάνια μας (προτάσεις που με μια κίνηση μετατρέπονται από Πασχαλινά σε Ανοιξιάτικα) σου τα μαζέψαμε όλα εδώ για να τα βρίσκεις εύκολα. Στην αρχή του άρθρου θα βρεις ιδέες για εύκολα στεφάνια Πρωτομαγιάς σε έτοιμες βάσες με υφασμάτινα λουλούδια. Στο δεύτερο μέρος του άρθρου έχουμε και ιδέες για στεφάνια με αγριολούλουδα για αρχική έμπνευση.

DIY Στεφάνια Πρωτομαγιάς

Εύκολο στεφάνι πρωτομαγιάς από τη @roulaf 

Η Ρούλα του Αrt Μakes me Ηappy μας δείχνει πως να φτιάξουμε στεφάνι πρωτομαγιάς μέσα σε 10 λεπτά.

στεφάνια πρωτομαγιάς: υφασμάτινα λουλούδια για διακόσμησηστεφάνια πρωτομαγιάς: ξύλινε πεταλούδες για διακόσμηση

 • Μετά πολύ εύκολα και γρήγορα με λίγη θερμόκολλά κόλλησε τα με αρμονικό τρόπο στις δύο πλευρές του στεφανιού. H @roulaf προτείνει να ξεκινήσεις με τα μπουμπούκια και μετά να προσθέσεις όπου νομίζεις οτι χρειάζεται φύλλα και κλαράκια.
 • Κόλλησε επίσης 2-3 πεταλούδες σε τυχαία σημεία για να δώσεις περισσότερο χρώμα.
 • Φτιάξε έναν ωραίο συμμετρικό φιόγκο για το κέντρο και κόλλησε στη μέση την πέρλα. Μην ξεχάσεις στο πάνω μέρος του στεφανιού να δέσεις λίγο σπάγκο για να το μπορέσεις να το κρεμάσεις.

στεφάνια πρωτομαγιάς: φιόγκος σε στεφάνι μπαμπού στεφάνια πρωτομαγιάς: ιδέα με ροζ διάθεση και υφασμάτινα λουλούδια

Δες στο video όλη την κατασκευή βήμα-βήμα.

Μπαμπού στεφάνι πρωτομαγιάς από τη @mommyjammi.gr

Η MommyJammi διάλεξε υλικά κι έφτιαξε ένα πολύ εύκολο κι οικονομικό στεφάνι.

στεφάνια πρωτομαγιάς: υλικά για να το φτιάξεις στεφάνια πρωτομαγιάς

Οδηγίες:

 • Μπορείς να περάσεις τα κλαδιά μέσα από το στεφάνι ή ακόμα καλύτερα να τα στερεώσεις με τη βοήθεια μιας κορδέλας όπως έκανε η Mommyjammi.
 • Στη συνέχεια με θερμόκολλα κόλλησε τα «ατίθασα» κλαδιά και διακόσμησε το στεφάνι σου με τα ξύλινα πουλάκια.

στεφάνια πρωτομαγιάς και διάφορα διακοσμητικά ανοιξιάτικα DIY στεφάνια πρωτομαγιάς

 • Τέλος, βάλε εδώ και εκεί σε τυχαία σημεία μερικά φύλλα από το ποτ πουρί και το Μαγιάτικο στεφάνι σου είναι έτοιμο. Γρήγορα & απλά!

στεφάνια πρωτομαγιάς: ιδέα με βάση μπαμπού

 

Στεφάνι σε αποχρώσεις του πράσινου από την @akamatra
 • Από το μπουκέτο των τεχνητών λουλουδιών η @akamatra έκοψε τα λουλούδια & αποσύνδεσε τα φύλλα. Πήρε τα μεγάλα φύλλα που μοιάζουν σαν κισσός και τα τοποθέτησε στην βάση-στεφάνι, σε 4 σημεία.
 • Για να τα στερεώσει πέρασε τα κοτσάνια στο πίσω μέρος της βάσης του στεφανιού και όπου χρειάστηκε πρόσθεσε λίγη θερμόκολλα για πιο σταθερό αποτέλεσμα.

 • Τοποθέτησε μετά τα υπόλοιπα λουλουδάκια και φυλλαράκια σε διάφορα σημεία του στεφανιού, φροντίζοντας να υπάρχει μία ισορροπία.
 • Ώρα για κορδέλα: κόψε ένα κομμάτι και το τύλιξε γύρω-γύρω από το στεφάνι.
 • Αν θέλεις διακοσμητικά με τη θερμόκολλα βάλε 2 ξύλινα πουλάκια, «αντικρυστά, σαν να φιλιούνται» όπως ακριβώς μας λέει η δημιουργός του @akamatra.
 • Τελείωσε το στεφάνι σου κρεμώντας στο πάνω σημείο ένα διακοσμητικό στοιχείο. Στις φωτογραφίες μας βλέπεις ένα διακοσμητικό αυγό μιας που το στεφάνι φτιάχτηκε αρχικά για Πασχαλινό. Εσύ διάλεξε ένα από τα πολλά ξύλινα διακοσμητικά που έχουμε!

  

DIY στεφάνι με ροζ τριανταφυλλάκια από την @EfZinCreations

Και το στεφάνι που έφτιαξε η Ζήνα του @EFZinCreations είναι εύκολο και γρήγορο στην κατασκευή του. Ενώ μπορεί εύκολα να διαφοροποιηθεί για να ταιριάξει σε κάθε χώρο και ύφος διακόσμησης. Τα υλικά: βάση στεφανιού, διακοσμητική πρασινάδα, τριανταφυλλάκια, κορδέλα.

διακοσμητικά στεφάνια χειροποίητα με ανοιξιάτικη διάθεση

Και οι οδηγίες της:

 • Tα τριανταφυλλάκια έχουν σύρμα κι θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το στεφάνι σου χωρίς ιδιαίτερη χρήση θερμόκολλας.
 • Θα χρειαστείς ωστόσο λίγη θερμόκολλά για να στολίσεις το στεφάνι με διακοσμητική πρασινάδα και να φτιάξεις μία όμορφη βάση στεφανιού.

  

 • Πρόσθεσε τα τριανταφυλλάκια σε διάφορα σημεία του στεφανιού. Όπως είπαμε το σύρμα τους θα σε βοηθήσει να τα στερεώσεις εύκολα, χωρίς κόλλα.
 • Τελείωσε το με λίγο κορδέλα & ένα μικρό φιογκάκι. Είναι τόσο ζωντανή η εντύπωση που δίνει! Όπως ακριβώς μας είπε η Ζήνα «η αλήθεια είναι ότι τα τριανταφυλλάκια αυτά σε συνδυασμό με το ξύλο του στεφανιού και την πρασινάδα, δίνει έντονα την εντύπωση αναρριχητικής τριανταφυλλιάς! Και αν θέλετε να το κανετε ακόμα πιο ιδιαίτερο, προσθέστε και λίγη χρυσόσκονη στα λουλουδάκια».

διακοσμητικά στεφάνια χειροποίητα

Στεφάνια Πρωτομαγιάς φυσικά 

Οι παρακάτω ιδέες έχουν όλες από κάτι διαφορετικό.

 • To πρώτο στεφανάκι είναι απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο όμορφο! Βρες μερικά εύκαμπτα κλαδιά, πρόσθεσε αραιά λουλούδια και φύλλα κι είσαι έτοιμη.
 • Το δεύτερο είναι το κλασσικό στεφάνι με ότι αγριολούλουδα βρεις και σου αρέσουν. Εδώ χρησιμοποιούμε πολλά και διαφορετικά λουλούδια γιατί το θέλουμε πλουμιστό.
 • Και στις 2 περιπτώσεις για να μην τα αποχωριστείς, όταν μαραθούν τα φυσικά λουλούδια, βγάλε φωτογραφίες και ξαναφτιάξτα σε αγοραστή βάση στεφανιού με αντίστοιχα υφασμάτινα λουλούδια.

Διακοσμητικά στεφάνια χειροποίητα πολύχρωμο στεφάνι

Για το στεφάνι με την Μιμόζα… που μας τρελλαίνει η μυρωδιά του! 

 • Σε μία βάση από κλαδιά τοποθέτησε τα κλαδιά της μιμόζας ή ενός αντίστοιχου λουλουδιού σε έντονο χρώμα που κάνει ωραία αντίθεση με το ξύλο.
 • Μπορείς να το καλύψεις ολόκληρο ή μόνο στο ή 1/4.
 • Κράτησε μερικές μιμόζες κι άλλα λουλούδια στην άκρη για να βάλεις στον χώρο κι ένα βάζο να μοσχομυρίζει!

Διακοσμητικά στεφάνια χειροποίητα διακοσμημένα με μιμόζες

Δες κι άλλα, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να φτιάξεις αυτή την επόχη! Spring Rules 🌸 🌷🌼 💦.

Βρες ακόμα περισσότερες DIY ιδέες και προτάσεις στην κατηγορία ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ του blog μας