Ψάχνεις τρόπο να ανανεώσεις και να μεταμορφώσεις τα έπιπλα σου; Χρησιμοποίησε την τεχνική ντεκουπάζ σε έπιπλα, για να μετατρέψεις ένα απλό έπιπλο σε εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει στο παρελθόν ξεκίνα με μία μικρή ραφιέρα, όπου θα τη χειριστείς πιο εύκολα και θα μπορέσεις να κάνεις και τα δικά σου πειράματα.

Πριν ξεκινήσεις

Μερικές συμβουλές για το ντεκουπάζ σε έπιπλα που θα σε βοηθήσουν και θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Αν είναι η πρώτη σου φορά που δοκιμάζεις Ντεκουπάζ σου προτείνουμε να διαβάσεις πρώτα τον οδηγό για αρχάριους και μετά να επιστρέψεις εδώ.

Η τεχνική ντεκουπάζ σε έπιπλα δεν διαφέρει πολύ από τη συνηθισμένη απλά πρέπει να προσέξεις δύο βασικά σημεία. Πρώτον θα χρειαστεί να τρίψεις τη ραφιέρα σου πολύ καλά σε κάθε σήμειο και να την καθαρίσεις πάρα πολύ καλά από σκόνη. Στο δεύτερο βήμα θα πρέπει να περάσεις ένα χέρι αστάρι και να τη βάψεις σε ένα ανοιχτό ουδέτερο χρώμα. Αφού στεγνώσει πολύ πολύ καλά μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδικασία.

Ντεκουπάζ σε Ραφιέρα

Αυτή η ιδέα μας ήρθε από τη φίλη μας LitsArt όπου μεταμόρφωσε μία απλή ραφιέρα σε ένα εντυπωσιακό στοιχεία διακόσμησης και μάλιστα μας προτείνει και εναλλακτικούς τρόπους να το χρησιμοποιήσουμε.

ντεκουπάζ σε έπιπλα: ιδέα για ραφιέρα ντεκουπάζ

Όπως η ίδια η δημιουργός μας λέει: «Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και  φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά απολαμβάνουμε το μπαλκόνι μας! Έτσι, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το ομορφύνουμε!». Πάμε να δούμε πως το έφτιαξε!

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Εφαρμογή – Διαδικασία

Αρχικά η Λίτσα προετοιμάσε τη ραφιέρα της, την καθάρισε την έτριψε και την έβαψε σε ένα ανοιχτό ουδέτερο χρώμα.

ξύλινη ραφιέρα για ντεκουπάζ σε έπιπλα ξύλινη ραφιέρα για ντεκουπάζ σε έπιπλα

Στη συνέχεια έβγαλε τα πλαινά στηρίγματα της ραφιέρα για να τα βάψει διαφορετικό χρώμα. Ταυτόχρονα είχε προετοιμάσει τα μοτίβα της χαρτοπετσέτας που ήθελε να χρησιμοποιήσει. Τα έχει κόψει προσεκτικά και τα έχει στην άκρη για να στολίσει τη ραφιέρα.

χαρτοπετσέτες ντεκουπάζ

Τώρα ήρθε η πιο δημιουργική ώρα της κατασκευής! Με ένα μαλακό πινέλο και κόλλα Ντεκουπάζ ξεκίνησε σιγά σιγά να στολίζει τη ραφιέρα σε διάφορα σημεία.

Μετά έβαψε τη ραφιέρα σε πράσινο γκρι χρώμα και για τις λεπτομέρειες και τα δύσκολα σημεία χρησιμοποιήσε ένα λεπτό πινελάκι για να είναι αρμονικό το αποτέλεσμα.

ντεκουπάζ σε έπιπλα: εφαρμογή χρώματοςντεκουπάζ σε έπιπλα: εφαρμογή χρώματος

Και για να το κάνει ακόμα πιο DIY-χεροποίητο και να του δώσει μία Vintage αίσθηση, μόλις στέγνωσε πολύ καλά χρησιμοποιήσε την τεχνική του ξηρού πινέλου. Για να εφαρμόσεις αυτή την τεχνική πρέπει το αντικείμενο σου να έχει στεγνώσει πάρα πολύ καλά. Ύστερα πάρε ελάχιστο χρώμα (συνήθως πιο ανοιχτή απόχρωση από το βασικό χρώμα) με ένα στεγνό πινέλο και κάνε μικρές βουρτσιές χωρίς πίεση σε διάφορα σημεία.

τεχνική ξηρού πινέλου σε ντεκουπάζντεκουπάζ και ξηρό πινέλο

Μόλις τελειώσεις και με τη διαδικασία του ξηρού πινέλου ήρθε η στιμή για λίγο ακόμα στόλισμα με τη βοήθεια των στένσιλ και ειδικής πάστας διαμόρφωσης. Σε αυτό το στάδιο μία μικρή σπατουλίτσα θα σε βοηθήσει πολύ. Μόλις είσαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα πέρασε από πάνω με λίγο γυαλόχαρτο απαλά για να λειάνεις μικρές ατέλειες.

ντεκουπάζ σε έπιπλα και στένισλ στένσιλ για ντεκουπάζ

Στο τελευταίο βήμα και αφού έχουν στεγνώσει όλα καλά και έχουν πάει όλα καλά με την τεχνική ντεκουπάζ σε έπιπλα, θα περάσεις τη δημιουργία σου ένα χέρι βερνίκι για να το προστατέψεις και για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Η Λίτσα είχε πολλές διαφορετικές ιδέες για τη χρήση της δημιουργίας της.
Μπορείς να βάλεις μέσα τα γλαστράκια σου και να διακοσμήσεις το μπαλκόνι ή την αυλή σου. Να βγάλεις το ένα κομμάτι της και να το διακοσμήσεις ξεχωριστά ή να το μετατρέψεις σε Vintage δισκό. Ενώ αν πλησιάσει ο γάμος μιας φίλης μπορείς να της το προτείνεις για εναλλακτικό σταντ για μπομπονιέρες ή να της το κάνεις δώρο.

ντεκοπάζ σε έπιπλα: ραφιέρα με vintage διάθεσηδίσκος ντεκουπάζ με vintage διάθεσηδίσκος ντεκουπάζραφίερα ντεκουπάζ με μπομπονιέρες