Τα ξύλινα γράμματα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με διάφορους τρόπους ως DIY διακοσμητικά στοιχεία. Μπορείς να τα κάνεις ντεκουπάζ, να τα βάψεις με χρώματα κιμωλίας ή να τα ντύσεις με ύφασμα.

Εδώ θα δεις 4 ιδέες χρήσης & διακόσμησης τους: για Γάμο, Βάπτιση, Παιδικό Δωμάτιο & Σπίτι γενικότερα.

Ξύλινα γράμματα ντεκουπάζ για διακόσμηση γάμου & βάπτισης

Στην περίπτωση διακόσμησης γάμου συνήθως διαλέγουμε τα αρχικά του ζευγαριού, μία λέξη σχετική με το γάμο όπως «Ευχές», «Love» κλπ. Εναλλακτικά, μπορείς να διαλέξεις τα δημοφιλή Mr & Mrs. Θα τα βάψεις στο χρώμα της αρεσκείας σου και ύστερα θα εφαρμόσεις την τεχνική ντεκουπάζ. Μπορείς να βρείς εδώ εύκολες οδηγίες ντεκουπάζ για αρχάριους. Εμείς επιλέξαμε να τα βάψουμε λευκά και να κάνουμε ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτα «Gold Wedding». Διακόσμησε με αυτά τα σκαλιά της εκκλησίας, την είσοδο της δεξίωσης, το τραπέζι των ευχών, το νυφικό τραπέζι ή κάνε τα center pieces για τα τραπέζια των καλεσμένων. Μπορείς να διαλέξεις μία πιο μικρή διάσταση και να τα χρησιμοποιήσεις ως διακοσμητικά για τη μπομπονιέρα του γάμου σου. Διάλεξε ένα γενικό μοτίβο χαρτοπετσέτας κατάλληλο για γάμο ή ένα ριζόχαρτο που ταιριάζει στο θέμα του γάμου σου.

Αν δεν έχεις τον χρόνο να κάνεις ντεκουπάζ μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια έτοιμη λέξη βάφοντας την απλά στα χρώματα που σου ταιριάζουν.

  Διακοσμητκή σύνθεση με καλάθι, μπομπονιέρες και ξύλινο διακοσμητικό "love"

Για βάπτιση το ντεκουπάζ σε γράμματα βγάζει πολύ ωραίο και χαρούμενο αποτέλεσμα. Κάνε ντεκουπάζ το αρχικό του ονόματος, ολόκληρο το όνομα ή σχημάτισε με γράμματα τη λέξη που αντιπροσωπεύει το θέμα της βάπτισης. Όπως και στο γάμο έτσι και εδώ πρώτα θα τα βάψεις στο χρώμα που σου αρέσει και μετά θα τα κάνεις ντεκουπάζ. Ύστερα διακόσμησε με αυτά τις λαμπάδες, το τραπέζι των ευχών, τη δεξίωση ή κάνε τα κι εδώ διακοσμητικά για μπομπονιέρες. Η επιλογή είναι δική σου!

Για το παιδικό δωμάτιο

Δώσε μία πιο προσωπική διάθεση στο παιδικό δωμάτιο φτιάχνοντας εύκολα το όνομα τους για να το κρεμάσετε στην πόρτα, σε ράφι ή στον τοίχο.

Χρησιμοποιείστε και πάλι το/τα ξύλινα γράμματα της επιλογής σου με 4 διαφορετικούς τρόπους

  • Τυλίξτε πολύχρωμα κορδόνια γύρω από τα γράμματα για να δώσετε έναν πιο παιχνιδιάρικο τόνο.
  • Φτιάξτε ένα diy τελαράκι και κολλήστε το μονόγραμμα του/της. Η ιδέα και η κατασκευή είναι της EfZin Creations.
  • Κάντε εύκολα DIY καδράκια με όλο το όνομα ή το αρχικό γράμμα όπως έκαναν οι φίλες μας @elenicreates / @eleni.chanioti.
  • Κολλήστε προαιρετικά πάνω στα γράμματα διάφορα ξύλινα ή μεταλλικά διακοσμητικά.

Ξύλινα γράμματα για διακόσμηση σπιτιού

Τα ξύλινα γράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην διακόσμηση σπιτιού. Αν δεν θέλεις να εφαρμόσεις ντεκουπάζ μπορείς να τα βάψεις με χρώματα κιμωλίας. Δες το σαν ευκαιρία για craft βραδιά με φίλες. Μάζεψε όλα τα υλικά που χρειάζεσαι, τύπωσε τις οδηγίες από το άρθρο μας τεχνική ντεκουπάζ για αρχάριους, κάλεσε τις φίλες σου και ξεκινήστε.

Εδώ έχουμε ενδεικτικά μια πρόταση με την λέξη «Home» βαμμένη και σε Vintage διάθεση. Εσείς όμως μπορείτε να φτιάξετε όποια λέξη θέλετε: Love, Enjoy, Life, Welcome  και πολλές ακόμα. Αφού δείτε τα γράμματα σας βαμένα μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να προσθέσετε σε μέρος των γραμάτων ή όχι και διακόσμηση ντεκουπάζ.
Μερικές ιδέες για σημεία διακόσμησης είναι η βιβλιοθήκη, το τραπεζάκι του σαλονιού, ο μπουφές, ο πάγκος της κουζίνας ή η τραπεζαρία. Μπορείς να διακοσμήσεις ακόμα και το μπάνιο φτάνει να φροντίσεις να έχεις βερνικώσει καλά τα γράμματα για να τα προστατέψεις από την υγρασία.

Καλές κατασκευές

Θες να γίνεις master του Ντεκουπάζ; Βρες όλη την ορολογία και τις πληροφορίες στο Αλφαβητάρι Ντεκουπάζ.