Τα γούρια σαν συμβολικά δώρα είναι πολύ δημοφιλή στην περίοδο των εορτών. Αν τα φτιάχνεις μόνη σου έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία! Που σημαίνει ότι πιθανότατα είσαι ήδη στην αναζήτηση για υλικά για γούρια και νέες ιδέες ώστε να τα κατασκευάσεις εγκαίρως.

Αφού φτιάξεις την λίστα φίλων ή πελατών της επιχείρησης σου και ξέρεις πόσα περίπου θα χρειαστεί να φτιάξεις, αποφάσισε το βασικό στοιχείο-πρωταγωνιστή για κάθε σετ γουριών. Μπορεί να είναι ένα μικρο-αντικείμενο όπως ένα κλειδί-μπαρόκ ή ένα νόμισμα ή κάτι άλλο. Το αστείο με τα αντικείμενα αυτά είναι ότι κάποια μπορεί ήδη να τα έχεις σπίτι.

Υλικά για γούρια Χριστουγεννιάτικα

Οπότε, πριν προμηθευτείς τα απαραίτητα υλικά για γούρια & διακοσμητικά ψάξε το σπίτι. Μικρο-αντικείμενα όπως τα παρακάτω μπορεί να παίξουν τον ρόλο του αντικείμενου-πρωταγωνιστή ή να πλαισιώσουν τα υλικά.

Για τα καινούργια υλικά για γούρια μπορείς να δεις εδώ μεταλλικά στοιχεία με το 2021 .

Για ιδέες μπορείς να δεις στο blog μας αλλά και στα boards μας στο Pinterest και να κάνεις τις παραλλαγές σου. Αφού επιλέξεις σχέδια αποφάσισε χρωματικές κατευθύνσεις για να διαλέξεις σωστά κορδέλες & κορδόνια. Με την λίστα με το σύνολο των υλικών έτοιμη κάνε τις προμήθειες σου για να ξεκινήσεις την παραγωγή.

Πάμε αναλυτικά:

Yλικά για γούρια, ιδέες

Vintage Τελάρο
Πιο ρομαντική πρόταση με Vintage διάθεση. Στόλισε το τελάρο με κρεμ τρέσα, στο κέντρο βάλε τούλι σε συνδυασμό με δαντέλα. Διακόσμησε με επιπλέον κορδέλες στο πάνω μέρος μ’ένα δέντρο ζωής κι ένα μεταλλικό κλειδί ενώ στο κέντρό προτείνουμε ένα ξύλινο διακοσμητικό με ευχές. Τέλος τη Vintage διάθεση θα την απογειώσεί εάν μεταλλικό κλειδί.

Κρεμαστό Ρόδι
Με κορδέλες και κορδόνια στολίζουμε το παραδοσιακό ρόδι. Περνάμε μικρές πέρλες στο σπάγκο και δένουμε τους φιόγκους πιο πάνω. Για αυτό το γουράκι χρησιμοποιήσαμε μπορντώ κορδόνι, λευκή δαντέλα και μπορντώ σατέν κορδέλα.

χειροποίητα γούρια τελάρο vintage με μεταλλικό κλειδί και κορδέλες   χειροποίητο γούρι κρεμαστό ρόδι με κορδέλες και λευκή δαντέλα

Ιδέες με γυαλί

Φοντανιέρα
Δημιουργική ιδέα με ένα αναπάντεχο υλικό που δεν περιμένεις να το δεις σε γούρι. Ταυτόχρονα είναι και πολύ εύκολο να το φτιάξεις. Κρέμασε στο καπάκι της φοντανιέρας μερικές κορδέλες και ένα μεταλλικό ή ξύλινο γούρι 2021 και είναι έτοιμο. Τόσο απλό αλλά και τόσο προτώτυπο.

Μπουκαλάκι
Μπορείς να ακολουθήσεις τον ίδιο δρομο με την φοντανιέρα και να κρεμάσεις λίγες κορδέλες και γούρια ή να κάνεις κάτι λίγο πιο δημιουργικό όπως στη φωτογραφία. Με τη βοήθεια ζεστής σιλικόνης κολλήσαμε στο μισό μπουκαλάκι χρυσό κορδόνι και συμπληρώσαμε τη διακόσμηση με χρυσά μεταλλικά διακοσμητικά και μπρούτζινα γούρια.

υλικά για γούρια: ιδέα με γυάλινη φοντανιέραυλικά για γούρια: ιδέα με γυάλινο μπουκαλάκι

Μερικά ακόμα…

Κανέλες
Δέσε 2-3 ξύλα κανέλας μεταξύ τους με λίγο σπάγκο και προαιρετικά αν θες στερέωσε ανάμεσα και ένα ματάκι. Ύστερα κόλλησε με σιλικόνη ένα μεταλλικό γουράκι και στόλισε το επιπλεόν με λίγο σπάγκο. Έτσι, θα φτιάξεις ένα σούπερ αρωματικό γούρι με ρουστίκ διάθεση.

υλικά για γούρια: ιδέα με κανέλα

Γούρι Αστέρι 
Για το αστέρι θα χρειαστείς μόνο ένα υφασμάτινο αστεράκι, σχοινί, λίγη δαντέλα, κουδουνάκι, λίγο σπάγκο, ένα κλειδί και μία μπορντώ φούντα. Κόλλησε περιμετρικά το σχοινί και στην κορυφή στερέωσε με κόλλα τη δαντέλα και το κουδουνάκι. Στη μέση περίπου του αστεριού κόλλησε το κλειδί μαζί με λίγο σπάγκο. Τέλος για να το ολοκληρώσεις κρέμασε τη φούντα στο κάτω μέρος.

Τελάρο παραλλαγή με λινάτσα
Εδώ στερεώσαμε με κολλά λίγη λινάτσα στο τελάρο και στο κέντρο κρεμάσαμε διάφορα διακοσμητικά. Διάλεξαμε κόκκινο κορδόνι, πράσινη σατέν κορδέλα, μία καρώ χριστουγεννιάτικη κορδέλα, δαντέλα, μικρά κουδουνάκια και ένα μεταλλικό γούρι 2021. Εσύ μπορείς να αφαιρέσεις κάποια υλικά ή να τα αντικαταστήσεις με αυτά που σου αρέσουν περισσότερο.

χειροποίητα γούρια: τελάρο κεντήματος με λινάτσα και κουδουνάκια

Γούρι Στεφανάκι. Θα διακοσμήσεις το στεφανάκι σου με κορδέλες και διάφορα μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία. Για να ξεκινήσεις κόψε κομμάτια τις κορδέλες & τα κορδόνια με το ψαλίδι σου. Συνήθως 40 εκατοστά από το κάθε υλικό είναι αρκετά. Από το τρίκλωνο κορδόνι θα χρειαστείς 15 εκατοστά παραπάνω. Κάνε μια θηλιά με το τρίκλωνο κορδόνι και βάλε λίγο σιλικόνη στον κόμπο της για να είσαι σίγουρη. Πέρασε το δεντράκι της ζωής μέσα από το κορδόνι της φούντας και ύστερα δέσε τη φούντα με κόμπο, γύρω από τη θηλιά.

Στη συνέχεια πάνω στον κόμπο της θηλιάς θα δέσεις και τις υπόλοιπες κορδέλες με απλούς κόμπους περνώντας τις ταυτόχρονα από το στεφανάκι. Μην ξεχάσεις σε αυτό το σημείο να βάλεις πάλι λίγη σιλικόνη για να στερεώσεις τις κορδέλες. Τέλος θα δέσεις στις άκρες από όποιο κορδόνι θες (συνήθως επιλέγουμε το πιο λεπτό) το πέταλο & το καραβάκι και είσαι έτοιμη.

Δες ακόμα περισσότερες προτάσεις για χειροποίητα γούρια & εμπνεύσου από το άρθρο μας Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να πάρεις ιδέες για δωράκια.