Τα υλικά της θάλασσας, κοχύλια, βότσαλα & θαλασσόξυλα δημιουργούν πανέμορφες, διακοσμητικές κατασκευές. Απόλαυσε τις βόλτες σου στην παραλία και μάζεψε κάθε είδος υλικού που αργότερα θα σε βοηθήσει να φτιάξεις κατασκευές με κοχύλια, μικρές συνθέσεις ή γωνίες διακόσμησης. Συνδύασε τα σε βάζα, φτιάξε diy κορνίζες, κρεμάστρες, γιρλάντες & στεφάνια!

Κατασκευές με κοχύλια & βάζα 🐚

  • Γέμισε γυάλες και μπουκάλια σε διαφορετικά μεγέθη με κοχύλια, αστερίες και θαλασσινές πέτρες.
  • Για πιο ακόμα πιο καλοκαιρινό αέρα πρόσθεσε μέσα νερό και αν είναι θαλασσινό ακόμα καλύτερα.
  • Φτιάξε μικρό κατασκευές με κοχύλια, σχοινί και μπουκάλια ή βαζάκια. Βάλε μέσα τα κοχύλια ή κόλλησε τα απ έξω και δέσε κάποια σημεία με σχοινί.
  • Για μικρότερες συνθέσεις αντικατέστησε τα βάζα με μικρούς δοκιμαστικούς σωλήνες. Γέμισε τους με πετραδάκια και κοχύλια.

#DIY Κορνίζες

Φτιάξε κορνίζες από θαλασσόξυλα, κοχύλια & σκοινί σε όποιο συνδυασμό σε οδηγήσει η φαντασία σου!

Όταν γυρίσεις από τις διακοπές, δούλεψε σε παλιές κορνίζες ή δημιούργησε βάσεις κορνίζας από τα θαλασσόξυλα μου μάζεψες. Μπορείς να αφήσεις τα φυσικά χρώματα ή να βάψεις σημεία με χρώμα κιμωλίας.

Για τη διακόσμηση κόλλησε, με κόλλα χειροτεχνίας τα κοχύλια ή όποια άλλα καλοκαιρινά διακοσμητικά θέλεις. Προαιρετικά συμπλήρωσε την διακόσμηση με λίγο ύφασμα (καλύτερα γάζα) και σχοινί χρωματιστό ή στο φυσικό του χρώμα.

Γιρλάντες & Στεφάνια

Κατασκευές με κοχύλια μπορούν να βγάλουν γιρλάντες & εύκολα στεφάνια. Για να φτιάξεις τις γιρλάντες διάλεξε τα αγαπημένα σου υλικά και δέσε τα με φυσικό σπάγκο. Αν δεν θες τα υλικά σου να είναι ενωμένα πάνω στη γιρλάντα τότε πριν και μετά από κάθε υλικό κάνε έναν κόμπο για να μένει στη θέση του.

Για τα στεφάνια θα χρειαστείς μία βάση στεφανιού, κόλλα και ό, τι μάζεψες από την παραλία. Προαιρετικά, αν θες βάψε το στεφάνι στο χρώμα που σου αρέσει. Στη συνέχεια κόλλησε πάνω του τα αγαπημένα σου κοχύλια και θαλασσινά στοιχεία. Όταν τελειώσεις δέσε λίγο σχοινί από την πάνω πλευρά για να μπορείς να το κρεμάς.

Κοχύλια απλά μόνα τους

Τα κοχύλια είναι τόσο όμορφα που δεν χρειάζονται κάτι παραπάνω, μπορούν από μόνα τους να είναι μία ιδέα διακόσμησης. Ακούμπησε τα απλά κάπου με όμορφο τρόπο και τελείωσες.

Για λίγη έξτρα ατμόσφαιρα μπορείς να προμηθευτείς χρωματιστά κοχύλια ή να τα βάψεις με σπρέυ, να συμπληρώσεις και με άλλα θαλασσινά υλικά ή να τα αφήσεις απλά να ξεχύνονται μέσα από μία γυάλα με λίγη άμμο.

#DIY Συνθέσεις 

Με τα θαλασσινά υλικά μπορείς επίσης να φτιάξεις μικρές καλοκαιρινές συνθέσεις: κρεμάστρες από ξύλο, βιβλιοστάτες από κοχύλια, να τα συνδυάσεις με δίχτυ, να προσθέσεις σχοινιά για πιο ναυτική ατμόσφαιρα ή να πλαισιώσεις με διάφορα καλκαιρινά διακοσμητικά. Ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία σου.

Για ακόμα περισσότερη καλοκαιρινή διακόσμηση διάβασε κι άλλες DIY ιδέες εδώ.