Ο Γάμος με Θέμα Λεβάντα είναι πλημμυρισμένος με αρώματα λεβάντας κι αποχρώσεις του λιλά & μωβ. Ταιριάζει στην Άνοιξη, σε τοπία εξοχής και ρομαντικά παρεκκλήσια. Διακοσμητικά μπορεί να βγεί φυσικός & λιτός αλλά και περισσότερο σοφιστικέ αν το επιθυμείς. Ξεκίνησε αποφασίζοντας τα βασικά σου χρώματα, υλικά & στοιχεία που θα δωσουν τον τόνο που θέλεις. Να κάποιες γενικές κατευθύνσεις:

 • Αποχρώσεις: Lavender, Λευκό, ανοικτό λιλά ή και κάποιο διακριτικά εμπριμέ ύφασμα.
 • Υφάσματα: Λινάτσα για φυσικό αποτέλεσμα, Λινό για πιο σοφιστικέ.
 • Λουλούδια: αληθινές λεβάντες να μοσχομυρίζουν και αποξηραμένες σε μακριά μπουκέτα για διακόσμηση.
 • Μεγάλα στοιχεία: μπαμπού βάζα & κηροπήγια, ράφια στο χρώμα του ξύλου, σακκιά από λινάτσα, τελάρα και καλάθια.

Αν θες να έχεις τις ιδέες μαζί σου, κατέβασε το θέμα λεβάντα εδώ.

Γάμος με θέμα λεβάντα πως να διακοσμήσεις το χωρο

Η έκταση του χώρου θα παίξει ρόλο στην διακόσμηση και την ένταση της. Θα διαμορφώσεις τη διακόσμηση σου ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο, τις γωνίες και τις ιδιαιτερότητες που θα έχει.

 • Αντικείμενα μεγαλύτερου όγκου θα καλύψουν περισσότερο το χώρο σου ενώ έχουν το πλεονέκτημα πως μεταφέρονται εύκολα μετά στο χώρο της δεξίωσης. Τέτοια είναι:
  • ραφιέρες διακοσμημένες ανάλογα ή και κρεμαστά (με τριχιά) ράφια
  • σακκιά λινάτσας με μακριά κλαδιά λεβάντας
  • συνθέσεις από τελάρα, καλάθια και μεγάλα μπαμπού στοιχεία.

Διακοσμητική γκρι σκάλα με γλαστράκια και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία Διακοσμητκή σύνθεση με καλάθι, μπομπονιέρες και ξύλινο διακοσμητικό "love"

Διακοσμητική σύνθεση με φανάρια μπαμπού και λεβάντα

Γάμος με θέμα λεβάντα πρόταση για center piece

Center piece με μπουκαλάκια με λεβάντα και κερί διακοσμημένο με λινάτσα και λεβάντα

Για τη διακόσμηση των τραπεζιών σου προτείνουμε ένα DIY center piece με μπουκάλια και κερί. Διακόσμησε το κερί με λινάτσα και ένα κλαρί λεβάντας και τα μπουκάλια με λίγο σπάγκο. Προαιρετικά άπλωσε μερικά μωβ πέταλα στη βάση για πιο έντονο αποτέλεσμα. Για να το κάνεις ακόμα πιο ενδιαφέρον μπορείς να βάλεις λίγο νερό στα μπουκαλάκια και να το χρωματίσεις με μώβ χρώμα φαγητού. Τέλος, γράψε τον αριθμό του τραπεζιού σε έναν μικρό κορμό δέντρου και βάλε τον στην μπροστινή πλευρά.

 

Γάμος με θέμα λεβάντα & τραπέζι ευχών

Αν θες να δώσεις φυσικό χαρακτήρα στην διακόσμηση του τραπεζιού χρησιμοποίησε λινάτσα για να το στρώσεις. Για πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα διάλεξε λινά τραπεζομάντηλα σε λευκό ή ανοικτό λιλά χρώμα.

Για τη διακόσμηση του τραπεζιού:

 • Φτιάξε συνθέσεις με γυάλες σε διάφορα μεγέθη. Γέμισε τις με κουφέτα και διακόσμησέ τις με λεβάντα, λινάτσα και κορδέλες σε μωβ, λευκό και λιλά χρώμα.
 • Χρησιμοποίησε τουρτιέρες & γέμισε τις με μωβ πέταλα για να τις μετατρέψεις σε διακοσμητικό στοιχείο.
 • Τοποθέτησε μία από τις συνθέσεις κλαδιών λεβάντας δεμένη με λινάτσα για να διακοσμήσεις το τραπέζι σου.
 • Εδώ επίσης μπορείς να ακουμπήσεις και το ρύζι και να το μετατρέψεις κ αυτό σε στοιχείο διακόσμησης. Εμείς το βάλαμε σε ένα μικρό τσουβαλάκι και το στολίσαμε με λίγη λεβάντα και ένα μαυροπινακάκι.

Διακοσμητική σύνθεση για το τραπέζι των ευχών με γυάλες, κλαδιά λεβάντας και κηροπήγια τσουβαλάκι με ρύζι και λεβάντα

 • Εμπλούτισε τη διακόσμηση σου με παρόμοια μπουκάλια με αυτά που έφτιαξες στο center piece καθώς και με κηροπήγια με χρωματιστά κεριά στο χρώμα της λεβάντας.
 • Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις τις μπομπονιέρες σαν στοιχείο διακόσμησης. Εμείς το πετύχαμε αυτό με μία τουρτιέρα πάνω στην οποία ακουμπήσαμε διάφορες μπομπονιέρες.

Διακοσμητικά μωβ μπουκάλι διακοσμημένα με σπάγκο και λεβάντα Διακοσμητικά κηροπήγια Ξύλινη τουρτιέρα με μπομπονιέρες

 

Γάμος με θέμα λεβάντα : DIY Βιβλίο ευχών

Βιβλιό ευχών λεβάντα διακοσμημενο με λινάτσα, λεβάντα, δαντέλα και ξύλινα γράμματα

Για να το διακοσμήσεις όπως εμείς, θα χρειαστείς: ένα απλό βιβλίο ευχών, λινάτσα, λευκή δαντέλα, λίγη λεβάντα και ξύλινα γράμματα. Προαιρετικά μπορείς να βάλεις και μερικές κορδέλες & μία λευκή πέρλα. Ντύσε πρώτα όλο το βιβλίο με τη λινάτσα και μετά κόλλησε περιμετρικά τη δαντέλα. Κόλλησε και τα ξύλινα γράμματα και στερέωσε στη μέση τη λεβάντα με ζεστή σιλικόνη. Σε αυτό το σημείο για να καλύψεις ατέλειες μπορείς να βάλεις μερικές ακόμα κορδέλες και την περλίτσα στο τέλος.

 

Γάμος με θέμα λεβάντα: Μπομπονιέρες

Οι προτάσεις μας για χειροποίητες μπομπονιέρες είναι αρκετές ώστε να ταιριάξουν με ότι ύφος θέλεις να δώσεις.

 • Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μπομπονιέρα πουγκί, κουτάκι, κώνο, φάκελο ή να διαφοροποιηθείς με έναν δοκιμαστικό σωλήνα.
 • Διάλεξε παραδοσιακό τούλι ή λινάτσα με τούλι, εμπριμέ ύφασμα και ταιριάξε τα με ανάλογες κορδέλες αν προτιμάς υφασμάτινη μπομπονιέρα.
 • Δες όλες τις προτάσεις για μπομπονιέρες λεβάντα και πολλές ακόμα εδώ.

Αν θες να έχεις τις ιδέες μαζί σου, κατέβασε το θέμα λεβάντα εδώ.

Για ακόμα περισσότερες προτάσεις για Θέματα Γάμου, διακόσμησης, μπομπονιέρες επισκέψου την κατηγορία ΓΑΜΟΣ στο Blog μας.