Απολαύστε την προ-Χριστουγεννιάτικη περίοδο διακοσμώντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο & το σπίτι μαζί με τα παιδιά. Αφού στηθεί το δέντρο αφιερώστε κάποια απογεύματα και φτιάξτε παρέα με τα μικρά σας «ξωτικά» Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα προσθέτετε κάθε φορά στο δέντρο, στο τζάκι ή σε άλλα σημεία του σπιτιού.

Προτείνουμε οι κατασκευές να είναι εύκολες ώστε να μην κουράζονται τα παιδιά και να τα παρατάνε γρήγορα. Να οι δικές μας επιλογές!

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά: Ελάφι από κουκουνάρι

Μία πολύ εύκολη κατασκευή για όλες τις ηλικίες παιδιών από το kidscraftroom.com. Θα χρειαστείτε ένα κουκουνάρι μεσαίου μεγέθους, λίγο καρό ύφασμα, κορδέλες, σταθερή γιρλάντα με σύρμα, πλαστικά ματάκια, μικρά πον πον και κόλλα. Θα κόψετε 2 κομμάτια ύφασμα σε τρίγωνο σχήμα με σκοπό να γίνουν τα αυτιά, αν έχετε ψαλίδι κυματιστής κοπής ακόμα καλύτερα. Ύστερα θα κολλήσετε τα αυτιά πάνω στο κουκουνάρι και από πίσω τα Χριστουγεννιάτικα συρματάκια για κέρατα. Μπροστά από τα αυτιά κολλήστε τα δύο ματάκια και μπροστά από τα μάτια το πον πον για μύτη. Τέλος, μην ξεχάσετε να κολλήσετε την κορδέλα για να μπορείτε να το κρεμάτε. Δείτε εδώ τις αναλυτικές οδηγίες της κατασκευής για να το φτιάξετε εύκολα.

Πηγή: https://kidscraftroom.com/

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά: Δέντρο με κορδέλες

Ιδιαίτερη πρόταση από το  firefliesandmudpies.com ιδανική και για τις πολύ πολύ μικρές ηλικίες. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστεί η ομάδα είναι κλαδιά (καλά καθαρισμένα & τριμμένα από τις μαμάδες),  Χριστουγεννιάτικες κορδέλες και φαντασία. Πάρτε το κλαδί και δέστε πάνω κορδέλες της αρεσκείας σας σε διαφορετικά μεγέθη. Ο κανόνας είναι όσο κατεβαίνετε προς τα κάτω το μέγεθος της κορδέλας να γίνεται μεγαλύτερο. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Βρείτε εδώ αναλυτικά τις οδηγίες για να το φτιάξετε και δείτε το σαν μια ευκαιρία για μάθημα «μαθαίνω να δένω».

Πηγή: https://www.firefliesandmudpies.com/

Το πορτρέτο τους σε στολίδι

Πρωτότυπη κατασκευή με καλλιτεχνική διάθεση. Βάλτε ύφασμα σε τελάρα κεντήματος και προτρέψτε τα παιδιά να βγάλουν το καλλιτεχνικό τους ταπεραμέντο ζωγραφίζοντας τους εαυτούς τους ή ο ένας τον άλλον. Χρησιμοποιήστε χρώματα για υφάσματα ή μαρκαδόρους. Στη συνέχεια μπορείτε να τα διακοσμήσετε με κορδέλες για πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Σίγουρα θα είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά. Δείτε εδώ την ιδέα και οδηγίες για να τη φτιάξετε.

Πηγή: https://www.rd.com/

«Αποτυπώματα» σε Χριστουγεννιάτικες μπάλες

Εύκολες, πρωτότυπες και πολύ δημιουργικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά. Διαλέξτε τις Χριστουγεννιάτικες μπάλες που θέλετε να διακοσμήσετε. Απλώστε στη σειρά διάφορα χρώματα που σας αρέσουν και στη συνέχεια αφήστε πάνω στις μπάλες τα χρωματιστά σας αποτυπώματα. Αργότερα, μπορείτε να ολοκληρώσετε το σχέδιο ζωγραφίζοντας το ανάλογα με το χρώμα του αποτυπώματος που έχετε επιλέξει. Τα καφέ αποτυπώματα μετατρέψτε τα σε μικρούς ταράνδους, τα λευκά σε χιονάνθρωπους κοκ. Βρείτε εδώ τις αναλυτικές οδηγίες και δοκιμάστε το.

Πηγή: https://www.rd.com/

Χριστουγεννιάτικες μπάλες Decoupage

Αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή έχουν καλύτερες δεξιότητες, μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες μπάλες ντεκουπάζ. Επιλέγοντας διαφορετικά μοτίβα, από Χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες θα δημιουργήσετε πολλά διαφορετικά σχέδια & χρώματα.