Κάνεις λίστα για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα που θα χρειαστείς να προμηθευτείς για οικογένεια & φίλους; Κράτησε μια σημείωση γιατί θα χρειαστείς και μερικά συμβολικά δώρα ακόμη: για τις δασκάλες των παιδιών, την κολλητή σου και την φίλη που θα σας κάνει το τραπέζι. Τι θα έλεγες να φτιάξεις μια diy Χριστουγεννιάτικη κατασκευή για αυτές τις περιπτώσεις; Θα έχει διπλή αξία διότι αυτό που θα προσφέρεις θα είναι χειροποίητο και φτιαγμένο από την καρδιά σου!

Παρακάτω θα βρεις μία ξεχωριστή πρόταση για ένα πανεύκολο & οικονομικό DIY Χριστουγεννιάτικο δωράκι, καθώς και τον τρόπο για να το κατασκευάσεις.

Υλικά που θα χρειαστείς για την Χριστουγεννιάτικη κατασκευή


Κερί της αρεσκείας σου
Αποξηραμένα ξύλα κανέλας
Δαντέλα
Ψαλίδι
Κόλλα για κερί
Θερμόκολλα (σιλικόνη)

 

 

Βρες όλα τα υλικά που θα χρειαστείς συγκεντρωμένα εδώ.

Διαδικασία Κατασκευής

Βήμα 1: Καθάρισε το χώρο εργασίας σου από σκόνες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σε ενοχλήσει και φρόντισε να αερίζεται καλά. Θα μπορούσες να προμηθευτείς και μία μάσκα.

Βήμα 2: Δοκίμασε να στερεώσεις τα ξύλα κανέλας στο κερί  (χωρίς να τα κολλήσεις), για να δεις περίπου πόσα θα χρειαστείς και αν είναι στο σωστό ύψος. Είναι σημαντικό βήμα προκειμένου να μην κάνεις κάποιο λάθος που δεν μπορείς να διορθώσεις μετά.

Βήμα 3: Αφού αποφάσισες πως θες να δείχνει το κερί σου, κόλλησε (κόλλα για κερί) τα ξύλα κανέλας ένα ένα προσέχοντας να είναι ίσια. Είναι καλύτερα αν βάζεις την κόλλα στο ξύλο κανέλας και μετά ακουμπάς το ξύλο στο κερί παρά το αντίθετο.  Άφησε το να στεγνώσει τουλάχιστον 4 ώρες.

Βήμα 4: Μέτρησε την περίμετρο του κεριού για να δεις πόση δαντέλα  θα χρειαστείς. Υπολόγισε λίγο μήκος ακόμα για να είσαι σίγουρη και αν περισσέψει το κόβεις. Κόψε τη δαντέλα (άφησε μερικά χιλιοστά παραπάνω), αφού τη γυρίσεις γύρω από το κερί, κόλλησε τη με σιλικόνη.

Βήμα 5: Αφού τελειώσεις και στεγνώσει μπορείς να διακοσμήσεις το κερί σου με διάφορα αποξηραμένα διακοσμητικά ή ακόμα και  ξύλινα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Βρες εδώ ακόμα περισσότερες επιλογές για χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα δώρα & δημιουργίες!