Ο γάμος με θέμα ελιά είναι είναι μια πρόταση για θέμα γάμου που ταιριάζει πολύ στην χώρα μας. Μπορεί να ταιριάξει σε γάμο στην πόλη αλλά και σε νησί και βγάζει ένα πολύ κομψό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Κυρίαρχα στοιχεία φυσικά είναι η ελιά και τα διακοσμητικά ελιάς, τα γήινα χρώματα και τα φυσικά υλικά.

Επιλέξτε τα βασικά σας χρώματα, για τα υφάσματα που θα χρησιμοποιήσετε, από την πλούσια παλέτα του πράσινου, του χακί και του ξεχωριστού λαδί. Σκεφτείτε αν θα σας άρεσε να τα συνδυάσετε επίσης με καφέ ή και χρυσό. Και τα 2 ταιριάζουν πολύ. Συνδυάστε τα με διακοσμητικά με φυσικό χαρακτήρα & απλές γραμμές.

Αν θες να έχεις τις ιδέες μαζί σου, κατέβασε το θέμα γάμου ελιά εδώ.

Γάμος με θέμα ελιά: Διακόσμηση χώρου

  • Διακόσμησε τον χώρο χρησιμοποιώντας υφάσματα όπως λαδί γάζα συνδυασμένη με δαντέλα. Τόνισε το λευκό βάζοντας μεγάλα φανάρια, στεφάνια συνδυασμένα με υφασμάτινα λουλούδια & μπαμπού διακοσμητικά.
  • Συνδύασε, στην διακόσμηση των μεγάλων στοιχείων, κορδέλες & υλικά στους τόνους του βασικού σου υφάσματος. Στην δική μας πρόταση έχουμε στολίσει με γκρο πράσινη κορδέλα & λευκή δαντέλα για λίγο πιο ρομαντικό αποτέλεσμα.
  • Οτι διακόσμηση στην εκκλησία μπορεί να μεταφερθεί για να διακοσμήσει και τον χώρο της εκδήλωσης σας.

Διακόσμηση γάμου με φανάρια και καρδιές μπαμπού Λευκά φανάρια για στολισμό γάμου διακοσμημένα με λαδί κορδέλες

Γάμος με θέμα ελιά: ιδέες για center piece

Όπως και στην υπόλοιπη διακόσμηση έτσι κι εδώ κυριαρχεί το πράσινο και φυσικά η ελιά. Για το στρώσιμο  των τραπεζιών των καλεσμένων, επανέλαβε την λαδί γάζα με runner από δαντέλα. Για center piece εμείς δημιουργήσαμε & προτείνουμε μία σύνθεση με βασικό υλικό μία μεγάλη γυάλα, σε 2 παραλλαγές:

  • Χρησιμοποίησε για βάση έναν χρυσό δίσκο που ταιριάζει όμορφα με το πράσινο χρώμα.
  • Διακόσμησε με κλαδιά ελιάς με 2 τρόπους: είτε μέσα στη γυάλα είτε περιμετρικά του δίσκου. Στην πρώτη περίπτωση τοποθετείς 1 μεγάλο κερί μόνο ενώ στην δεύτερη μπορείς να έχεις 2-3 μικρότερα.
  • Για να κάνεις αντίθεση και να φαίνεται το center piece σου ακόμα πιο ξεχωριστό γέμισε τη γυάλα με χρωματιστή διακοσμητική άμμο ή διακοσμητικές πέτρες.

center piece για γαμο με θεμα την ελια με γυαλα κλαδια ελιας και κεριά center piece για γαμο με θεμα την ελια με γυαλα κλαδια ελιας και κεριά

Τραπέζι ευχών

  • Στο τραπέζι των ευχών, εκτός απο τα βασικά σου διακοσμητικά, μπορείς να προσθέσεις έξτρα στοιχεία όπως κηροπήγια, μικρότερα ρεσώ, μικρές γυάλες με κουφέτα ή άλλα ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία.
  • Στις γυάλες μπορείς να προσθέσεις επιπλέον DIY διακόσμηση με τις κορδέλες που έχεις επιλέξει και χρησιμοποιήσει και στην διακόσμηση των φαναριών.

Διακόσμηση γάμου με λευκά κηροπήγια και κεριά

  • To θέμα «Ελιά» έχει δυνατότητα να αναδεικτεί κι άλλο, στο τραπέζι των ευχών, αν προσθέσεις μικρά στοιχεία όπως τα κεριά σε πιο σκούρα χρώματα.
  • Τέλος, πρόσθεσε ξύλινα γράμματα με το Mr & Mrs ή το ξύλινο διακοσμητικό LOVE για να το ολοκληρώσεις.

Διακοσμητική γυαλα για διακόσμηση γάμου, στολισμένη με παλδί κορδέλα, λουλούδια και λευκές πέρλες Ξύλινο διακοσμητικό LOVE για διακόσμηση τραπεζιού ευχών

Γάμος με θέμα ελιά & βιβλίο ευχών

Εδώ δεν θα μπορούσες να έχεις άλλο βιβλίο παρά ένα βασισμένο σε φυσικά υλικά. Σου προτείνουμε λοιπόν βιβλίο ευχών από φυσικό καμβά για να ταιριάξει τέλεια στη φυσική διάθεση του γάμου σου. Μπορείς να το αφήσεις αστόλιστο όπως εμείς και να στολίσεις ένα φυσικό μολύβι δίπλα του. Αν θελήσεις να το στολίσεις καλύτερα να μην το φορτώσεις πολύ.

Βιβλίο ευχών γάμου από φυσικό καμβά στο χρώμα της άμμου

Μπομπονιέρες ελιά

Ο γάμος με θέμα ελιά σου δίνει πολλές επιλογές για μπομπονιέρες. To βασικό υλικό μπορεί να είναι τούλι, πουγκί, κουτί ή ακόμα να φτιάξεις μια κρεμαστή μπομπονιέρα. Διάλεξε σύμφωνα με το γενικότερο ύφος του γάμου και το προσωοικο σου γούστο. Σαν κύρια διακοσμητικά σου προτείνουμε: τη μεταλλική ελιά σε διάφορες παραλλαγές (πχ μπρούτζινη, ασημένια), κορδέλες σε λαδί ή πράσινη απόχρωση & δαντέλα. Διάβασε αναλυτικά 10 ιδέες για εύκολες και οικονομικές DIY μπομπονιέρες με θέμα την Ελιά και την εκτέλεση τους στο ξεχωριστό μας άρθρο.

Μπομπονιέρες γάμου με θέμα την ελιά

Αν θες να έχεις τις ιδέες μαζί σου, κατέβασε το θέμα γάμου ελιά εδώ.

Για ακόμα περισσότερες ιδέες DIY διακόσμησης γάμου & ιδέες για χειροποίητες μπομπονιέρες, δείτε την κατηγορία μας ΓΑΜΟΣ.