Τα φυσικά υλικά είναι εξαιρετική επιλογή για χειροποίητες μπομπονιέρες σε γάμους με ρομαντική διάθεση. Μπορούν να αποτελέσουν τα βασικό θέμα του γάμου ή να τον πλαισιώνουν.

Τα πιο συνηθισμένα φυσικά υλικά είναι τα μπαχαρικά, η λεβάντα, τα ξύλα κανέλας, το χαμομήλι, το ξύλο, το χαρτί και το λινάρι. Μπορείς εύκολα να τα συνδυάσεις με διάφορα υφάσματα σε πολλά χρώματα και υφές και να δημιουργήσεις DIY μπομπονιέρες.

Αν θες να έχεις τις ιδέες μαζί σου, τότε κατέβασε τις εδώ.

Χειροποίητες μπομπονιέρες με λινάτσα & αποξηραμένα στοιχεία

  • Σου προτείνουμε την πολύ εύκολη και κομψή μπομπονιέρα με έτοιμο πουγκί λινάτσας και διακόσμηση κανέλες ή πρασινάδα. Τα δεσίματα της είναι απλά, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις συνδυασμό κορδελών. Εμείς σου προτείνουμε εκρού με λαδί αλλά μπορείς να επιλέξεις ότι χρώμα κορδέλα σου ταιριάζει. Αν σου αρέσει και θέλεις να την φτιάξεις μπορείς να βρεις όλα τα υλικά της συγκεντρωμένα.
  • Διαφορετικά, μπορείς να επιλέξεις τη λεβάντα, που είναι πάντα στη μόδα, για να διακοσμήσεις τη μπομπονιέρα σου. Διακόσμησε το πουγκί λινάτσας με δύο κλαράκια λεβάντας και για πιο πλούσιο αποτέλεσμα μπορείς να προσθέσεις και δαντέλα. Κάνε το δέσιμο της μπομπονιέρας με τη δαντέλα και στερέωσε στο μπροστινό μέρος τη λεβάντα. Προαιρετικά αν θες φτιάξε μία εναλλακτική εκδοχή με δαντέλα ή τούλι.

πρωτότυπος στολισμός γάμου μπομπονιέρες πουγκιά

Χειροποίητες μπομπονιέρες για θαλασσινό γάμο

  • Η λινάτσα είναι το απόλυτο «θαλασσινό» υλικό και είναι πολύ δημοφιλής στους καλοκαιρινούς γάμους. Συμπλήρωσε τη διακόσμηση με κορδέλες, κοχύλια ή δαντέλα. Για πιο ρομαντικό ύφος πρόσεθεσε μερικές λευκές πέρλες.
  • Φέρε τη θάλασσα μέσα στην μπομπονιέρα του γάμου σου. Γέμισε ένα μικρό γυάλινο σωλήνα με άμμο και διακόσμησέ τον με διάφορες κορδέλες & μικρά διακοσμητικό.

Μπομπονιέρες γάμου με θέμα θάλασσα: πουγκί λινάτσα με πέρλες Μπομπονιέρες γάμου με θέμα θάλασσα: δοκιμαστικός σωλήνας γεμισμένος με άμμο και μικρές πέρλες

Διακόσμησε με λινάτσα

  • Αντί να επιλέξεις πουγκί λινάτσας σκέψου την ιδέα να στολίσεις με λινάτσα την μπομπονιέρα σου.
  • Διάλεξε ότι είδος μπομπονιέρας σου αρέσει, μπορεί να είναι πουγκί, φάκελος, κουτί κ.α. Στόλισε το με κορδέλες στα χρώματα που έχεις επιλέξει για το γάμο σου συνδυασμένες με λινάτσα.
  • Τέλος, ολοκλήρωσε τη διακόσμηση με διάφορα διακοσμητικά ή αποξηραμένα λουλούδια.

Μπομπονιέρα μπαουλάκι διακοσμημένη με λινάτσα Μπομπονιέρα με λευκό πουγκί, λινάτσα και ξύλινη καρδιά

Λινάτσα με τούλι

  • Ένας διαφορετικός τρόπος για να πλαισιώσεις τη λινάτσα είναι ο συνδυασμός με τούλι.
  • Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις συμπληρωματικά στη μπομπονιέρα και να φτιάξεις ένα επιπλέον στρώμα από τούλι πάνω από τη λινάτσα.
  • Μπορείς όμως και να χρησιμοποιήσεις τη λινάτσα για να δέσεις τις τούλινες μπομπονιέρες σου.

Βρες ακόμα περισσότερες ιδέες για τούλινες μπομπονιέρες στο άρθρο μας:  τούλι, ιδέες για όμορφες μπομπονιέρες.

μπομπονιέρα με λινάτσα και λευκή κορδέλα Μπομπονιε΄ρα με τούλι, λινάτσα και λεβάντα

Χειροποίητες μπομπονιέρες κουτάκια

  • Eco-friendly ιδέα για μπομπονιέρες είναι τα φυσικά χάρτινα κουτιά σε διάφορα μεγέθη.
  • Ταιριάζουν σε όλα τα θέματα γάμου & συνδυάζονται με όλα τα χρώματα.
  • Στόλισε τα με δαντέλα, σπάγκους, κορδέλες και ξύλινα ή μεταλλικά διακοσμητικά.

Χάρτινο οικολογικό κουτί με λευκή δαντέλα πρωτότυπος στολισμός γάμου μπομπονιέρα κουτί παραλληλογραμμο

 

Χειροποίητες μπομπονιέρες λινάτσα με ρομαντικό ύφος

  • Χρησιμοποίησε για να τις φτιάξεις πουγκί λινάτσας, τούλι και δαντέλα. Κάνε το δέσιμο με μία κορδέλα της αρεσκείας σου και στη συνέχεια φτιάξε 2 μικρά φιογκάκια με δαντέλα. Εμείς επιλέξαμε 2 ειδών δαντέλες, μία εκρού & μία dusty pink. Για να ολοκληρώσεις τη διακόσμηση της μπομπονιέρας σου κόλλησε στο κέντρο από τα φιογκάκια μία μικρή περλίτσα.
  • Αν δεν αγαπάς πολύ το τούλι μπορείς να κρατήσεις μόνο το πουγκί και να το διακοσμήσεις με ξύλινα στοιχεία. Η δική μας πρόταση είναι να δέσεις τη μπομπονιέρα με μία ξύλινη καρδιά και να κολλήσεις πίσω από το δέσιμο ένα κομμάτι λευκής δαντέλας. Προαιρετικά κι εδώ αν θες κολλάς πάλι μία μικρή περλίτσα στην κορυφή της καρδιάς.

Αν έχεις την διάθεση να φτιάξεις χειροποίητες μπομπονιέρες, προγραμμάτισε καλά τον χρόνο σου. Αυτό θα σε βοηθήσει ώστε να επιλέξεις τα κατάλληλα υλικά και να μπορέσεις να πειραματιστείς πριν καταλήξεις στο τελικό σχέδιο.

Αν θες να έχεις τις ιδέες μαζί σου, τότε κατέβασε τις εδώ.

Και φυσικά μην παραλείψεις να διαλέξεις, αφού δοκιμάσεις, και τα κουφέτα που σου ταιριάζουν καλύτερα. Αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις διάβασε το άρθρο μας: Πως να επιλέξω κουφέτα ανάλογα με το ύφος του γάμου μου.

Τέλος, σου προτείνουμε να διαβάσεις και το άρθρο μας ιδέες διακόσμησης γάμου με φυσικά υλικά, εφόσον σου αρέσει αυτό το θέμα ή τσέκαρε την κατηγορία μας ΓΑΜΟΣ για περισσότερα θέματα.