Αν έχεις επιλέξει την άνοιξη για να βαπτίσεις προτείνουμε βάπτιση φλοράλ βασισμένη στις αποχρώσεις του λιλά & πράσινο.

Κύριοι πρωταγωνιστές είναι τα λουλούδια, φυσικά ή τεχνητά, το ξύλο και τα φυσικά υλικά όπως η λινάτσα, ο σπάγκος κ.α. Οι ιδέες θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις μόνη σου τον χώρο, να στολίσεις το τραπέζι των ευχών & να φτιάξεις μπομπονιέρες κι όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα.

Αν θες να έχεις τις ιδέες μαζί σου, κατέβασε το θέμα βάπτιση φλοράλ εδώ.

Βάπτιση φλοράλ: Εξωτερικό χώρος

 • Μάζεψε τα αγαπημένα σου λουλούδια και αρωματικά φυτά & μετέτρεψε τα στο κεντρικό θέμα της βάπτισης.
 • Φτιάξε μία εντυπωσιακή & παιχνιδιάρικη σύνθεση μέσα σε ξύλινο καρότσι. Χρησιμοποίησε γλάστρες, ματσάκια από λουλούδια & διάσπαρτη πρασινάδα. Πλασίωσε με μπουκάλια, καλάθια ή τελάρα. Γράψε σε έναν μαυροπίνακα το θέμα, την ημερομηνία ή το όνομα του παιδιού.
 • Τα τσουβάλια από λινάτσα επίσης είναι πολύ ωραίο υλικό για να το χρησιμοποιήσεις και να αναδείξεις το φλοράλ θέμα. Βάλε μέσα πρασινάδες, λεβάντες ή ότι λουλούδια σου αρέσει. Συνδύασε τα με λιλά γάζα που θα στρώσεις στα σκαλιά της εκκλησίας και βάλε μία τέτοια σύνθεση ανά 3-4 σκαλιά.

Πρωτότυπος στολισμός γάμου με συνθέσεις λουλουδιών μέσα σε ξ΄ύλινο καρότσιΠρωτότυπος στολισμός γάμου με γλάστρες μέσα σε τσουβάλια

 • Μετά, μπορείς όλα να τα μεταφέρεις στο χώρο που θα κάνεις το τραπέζι και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσεις για διακόσμηση σπιτιού ή μπαλκονιού.

Βάπτιση φλοράλ: τραπέζι ευχών

πρωτότυπος στολισμός γάμου, ξύλινος δίσκος με λιλά κεριά και πράσινα τσίγκινα κουβαδάκια πρωτότυπος στολισμός γάμου, διακόσμηση με χάρτινους πολύχρωμους κώνους

 • Παίξε με διάφορες γυάλες σε διαφορετικά μεγέθη και διακόσμησε τις με χρωματιστές πέτρες, φύλλα από αρωματικά φυτά & ξύλινα διακοσμητικά.
 • Τα κηροπήγια θα δώσουν ύψος στο τραπέζι ενώ αν βάλεις αρωματικά κεριά αντί για συμβατικά θα αναδείξεις τη φλοράλ διάθεση.
 • Δίπλα μπορείς να ακουμπήσεις στολισμένες κορνίζες. Αν θες στόλισε τις με λουλούδια ή πούπουλα. Διαφορετικά, βάλε φωτογραφίες του παιδιού, γράψε ένα μήνυμα όπως «Εδώ αφήνετε τις ευχές σας», το όνομα του παιδιού ή την ημερομηνία της βάπτισης.

πρωτότυπος στολισμός γάμου, διακοσμητικές γυάλες με χρωματιστές πέτρες και διαφορα διακοσμητικάπρωτότυπος στολισμός γάμου, ξύλινη κορνίζα με πούπουλα και μπεζ κηροπήγια με μωβ κεριά

Τραπέζια καλεσμένων

Στρώσε λιλά τραπεζομάντηλο με πράσινο runner από γάζα ή το αντίθετο. Για πιο ουδέτερο αποτέλεσμα άπλωσε runner λινάτσας. Σκόρπισε σε διάφορα σημεία φύλλα πρασινάδας. Προτίμησε τα τεχνητά για να μην φαίνεται το τραπέζι ατημέλητο αν σκορπίσουν.

 • Φτιάξε center pieces με βαζάκια. Στόλισε τα με κορδέλες, ρίξε μέσα χρωματιστές πέτρες ή άμμο και γράψε σε ένα μαυροπινακάκι τον αριθμό του τραπεζιού. Πλαισίωσε με λευκά λουλούδια για να έχεις αντίθεση, προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και 1-2 χρωματιστά.
 • Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τουρτιέρες σαν κύριο υλικό για center pieces. Διακόσμησε τις με πούπουλα, κεριά και ξύλινες καρδιές .

πρωτότυπος στολισμός γάμου, center piece μ βαζάκια γεμισμένα με χρωματιστές πέτρεςπρωτότυπος στολισμός γάμου, center piece με γυάλινη τουρτιέρα διακοσμημένη με λιλά κερί, ξλυλινη καρδιά και χρωματιστές πέτρες

Βάπτιση φλοράλ: Λαδικά & Μαρτυρικάβάπτιση φλοράλ: μπομπονιέρα στολισμένη με τούλι, λιλά γάζα, λινάτσα και λουλούδια

 

 • Όπως σε όλη τη βάπτιση και στη διακόσμηση της λαμπάδας κυριαρχούν τα λουλούδια. Τα συνδυάσαμε με τούλι λευκό & χρωματιστό, κορδέλες & λινάτσα.
 • Για τα μαρτυρικά προτείνουμε να φτιάξεις DIY βραχιολάκια με χρωματιστές χάντρες και χρυσό σταυρουδάκι. Προαιρετικά αν θες πρόσθεσε και μερικές κορδέλες.
 • Εννοείται πως για σένα, τον μπαμπά και τους νονούς θα φτιάξεις διαφορετικά μαρτυρικά. Σου προτείνουμε για κύριο υλικό τη λιλά δαντέλα δεμένη σε μπρούτζινο κρίκο. Πλαισίωσε τη με κίτρινη κορδέλα και ένα μικρό λουλούδι. Τέλος,  ολοκλήρωσε με ένα μικρό διακοσμητικό «μαμά». Με την ίδια λογική θα φτιάξεις του μπαμπά και των νονών.
 • Αν θες μπορείς να διακοσμήσεις και το μπουκάλι με το λάδι με λίγο σχοινί και ένα κλαράκι λεβάντας για να ταιριάζει με όλο το θέμα της βάπτισης.

βάπτιση φλοράλ: μαρτυρικό βραχιολάκι με ροζ χάντρες και χρυσό σταυρουδάκι βάπτιση φλοράλ: μαρτυρικό μαμάς με λιλά δαντέλα, κίτρινη κορδέλα και ξύλινο διακοσμητικό με επιγραφή "μαμά" βάπτιση φλοραλ: μπουκάλι λαδιού διακοσμημένο με σχοινί και λεβάντα

Βάπτιση φλοράλ: Μπομπονιέρες

Μπορείς να φτιάξεις μπομπονιέρες στις ίδιες αποχρώσεις (λιλά-πράσινο) συνδυασμένες με λεβάντα & λουλούδια ή να επιλέξεις μία πιο παιχνιδιάρικη πρόταση.

Αν θες να έχεις τις ιδέες μαζί σου, κατέβασε το θέμα βάπτιση φλοράλ εδώ.

 • Με παιχνιδιάρικη διάθεση
  • Μπομπονιέρα γλυφιτζούρι για όλους τους καλεσμένους ή μόνο για τα παιδιά. Διάλεξε ένα γλυφιτζούρι χρωματιστό και δέσε πάνω του με λίγο τούλι και κορδέλες τα κουφέτα.

βάπτιση φλοράλ: μπομπονιέρα με γλυφιτζούρι και τα δεμένα κουφέτα πάνω του με χρωματιστή κορδέλα

 • Πουγκιά με φλοράλ διάθεση ή υφασμάτινες:
  • Διάλεξε ένα φλοραλ πουγκί και στόλισε το με πολύχρωμή κορδέλα ή σπάγκο. Μέσα βάλε λίγο τούλι για να δώσεις όγκο.
  • Μία πρόταση ακόμα είναι η χρωματιστή γάζα. Φτιάξε μπομπονιέρες με γάζα όπως φτιάχνουμε τις τουλίνες και στόλισε τη με χρωματιστή σατέν κορδέλα.

μπομπονιέρα με φλοράλ φάκελο και πολύχρωμες κορδέλες για φλοράλ βάπτισηΒάπτιση φλοράλ: μπομπονιέρα με χρωματιστή λιλά γάζα και κίτρινη σατέν κορδέλα

 • Βαζάκια & Κώνοι:
  • Γίνε λίγο πιο δημιουργική στις μπομπονιέρες με χάρτινους κώνους. Είναι η πιο εύκολη επιλογή γιατί θα τους πάρεις έτοιμους και απλά θα βάλεις μέσα κουφέτα ή καραμελάκια. Αν θες μπορείς να τους στολίσεις με λίγη κορδέλα
  • Βαζάκια με τα κουφέτα μέσα ή και δεμένα απ’ έξω σίγουρα θα αρέσουν στους καλεσμένους. Γέμισε τα με ζαχαρωτά ή κουφέτα και διακόσμησε τα με λίγα λουλούδια & χρωματιστές κορδέλες

Μπομπονιέρα με λιλά κώνο και κορδέλεςπρωτότυπος στολισμός γάμου μπομπονιέρα βαζάκι

Αν θες ακόμα περισσότερα θέματα & ιδέες δες τα άρθρα μας: