Αν είσαι από τους τυχερούς ανθρώπους που «πιάνουν» τα χέρια τους έχεις αρχίσει και σκέφτεσαι ήδη ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δωράκια. Για να τα έχεις άλλωστε έτοιμα εγκαίρως πρέπει να οργανωθείς νωρίς.

Οι παρακάτω Χριστουγεννιάτικες κατασκευές είναι εύκολες, «στέκονται» σαν συμβολικά δώρα & καλύπτουν πολλά γούστα: της φίλης, των δασκάλων, του Χριστουγεννιάτικου Bazaar (σε μη covid εποχές), των φίλων των παιδιών. Μπορείς να τις φτιάξεις μόνη σου ή με παρέα τα παδιά, τις επόμενες εβδομάδες. Κάποια από τα υλικά τους μπορεί να τα έχεις ήδη στο σπίτι και κάποια λίγα μπορεί να χρειαστεί να τα προμηθευτείς.

Κουτί για Christmas tea

Αν αγαπάς το τσάι όσο εμείς σου ετοιμάσαμε μαζί με τη Λίτσα του @LitsArt μία τέλεια ιδέα για να το αποθηκεύεις ή για να το προσφέρεις σαν δώρο. Διαλέξαμε ένα κουτί με πολλές θήκες και το στολίσαμε με την τεχνική ντεκουπάζ. Το βάψαμε σε παλ ροζ απόχρωση και προσθέσαμε λίγη πατίνα για λίγη Vintage διάθεση.

Τα υλικά για να το φτιάξεις: ξύλινο κουτί, χαρτοπετσέτες, κόλλα ντεκουπάζ, πατίνα, χρώμα κιμωλίας

Κεριά Ντεκουπάζ

Ακολούθησε το έθιμο που θέλει να ανάβουμε ένα κερί κάθε Κυριακή μέχρι τα Χριστούγεννα όπως μας προτείνει η Λίτσα του @LitsArt ή απλά φτιάξε μία ωραία διακοσμητική Χριστουγεννιάτικη σύνθεση με κεριά ντεκουπάζ. Βάλε τη σε έναν ωραίο δίσκο, μια χριστουγεννιάτικη πιατέλα ή ξεχωριστά σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού.

χριστουγεννιάτικες κατασκευές: κεριά ντεκουπάζ

Για να εξοικειωθείς με την τεχνική Ντεκουπάζ μπορείς να διαβάσεις εδώ οδηγίες βήμα βήμα. Τα υλικά που θα χρειαστείς: κόλλα ντεκουπάζ, ριζόχαρτα, κεριά, ξύλινοι αριθμοί, χρυσό χρώμα, πατίνα, σπάγκος. Παρακάτω δες τις οδηγίες βήμα βήμα.

Κουτί Ντεκουπάζ

Πρόσθεσε λίγη παραμυθένια διάθεση στις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές σου όπως έκανε η Λίτσα του @LitsArt με το κουτί μονόκερος. Διάλεξε ένα ριζόχαρτο μονόκερο με Vintage διάθεση και στόλισε το πάνω μέρος εφαρμόζωντας ντεκουπάζ. Το έβαψε σε ροζ και βεραμάν αποχρώσεις. Το στόλισε με δαντέλα, στένσιλ και πατίνα σε διάφορα σημεία για να έχει ακόμα πιο Vintage αποτελέσμα και να δώσει την αίσθηση του παλιού.

TIP: αποσυναρμολόγησε πρώτα το κουτί για να είναι πιο εύκολο να το χειριστείς.

Τα υλικά για να το φτιάξεις: ξύλινο κουτίριζόχαρτα, στένσιλ, μεταλλικό χρυσό χρώμα, δαντέλα, κόλλα ντεκουπάζ, χρώματα ακρυλικά, πατίνα.

Χριστουγεννιάτικα Βαζάκια

Εδώ σου έχουμε 2 πολύ όμορφες προτάσεις και διαφορετικές. Έχουμε φτιάξει ένα βαζάκι μακραμέ που είναι και μία πολύ δημοφιλής τεχνική και ένα βαζάκι με πιο ρουστίκ διάθεση στολισμένο με Χριστουγεννιάτικα υλικά.

Μακραμέ

Εκτός από το βαζάκι θα χρειαστείς κορδόνια σε διαφορετικό χρώμα και χάντρες. Ξεκίνα να «δένεις» το βαζάκι σου με την τεχνική μακραμέ και σε κάθε κορυφή (κόμπο) βάλε και μία χάντρα. Στο τέλος πρόσθεσε λίγο κορδόνι ακόμα στο στόμιο και είναι έτοιμο.

χειροποίητες κατασκευές: βαζάκι με μακραμέ

Ρουστίκ Βαζάκι

Εδώ τα βασικά υλικά είναι το κορδόνι και ο σπάγκος ενώ μπορείς να το στολίσεις επιπλέον με ένα ξύλινο αστέρι όπως της φωτογραφίας, κουδουνάκια και Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Ξεκίνα με το χοντρό κορδόνι και με τη βοήθεια ζεστής σιλικόνης τύλιξε όλο το βάζο. Κάθε λίγο βάζε έξτρα σιλικόνη για να μην ξεκολλήσει. Στη συνέχεια δέσε λίγο σπάγκο στο στόμιο και τέλος φτιάξε ένα κρεμαστό DIY διακοσμητικό με σπάγκο, το αστέρι και τα κουδουνάκια και στερέωσε το στο κέντρο. Μπορείς να το κρεμάσεις ή να το κολλήσεις με σιλικόνη.

χειροποίητες κατασκευές: χριστουγεννιάτικο diy βαζάκι με κορδόνι

Βαζάκι με ευχές

Φέτος στείλε τις ευχές σου μέσα σε Χριστουγεννιάτικα DIY βαζάκια. Είναι πανεύκολα να τα φτιάξεις και δεν απαιτούν πολύ χρόνο για την κατασκευή.  Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: βαζάκια, χρώμα ακρυλικό, τεχνητό χιόνι, διακοσμητικό χαλίκι, ξύλινο διακοσμητικό, κορδέλες, κουδουνάκια, κλειδάκι, διακοσμητικά για πάρτυ & θερμοκόλλα. Βρες εύκολες οδηγίες κατασκευής εδώ.

ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα, χειροποίητα βαζάκια

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: DIY κηροπήγια

Είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή τους χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση χειροτεχνίας και πολύ οικονομικά. Μπορείς να φτιάξεις ένα απλό κηροπήγιο απλά διακοσμώντας με μερικές κορδέλες και Χριστουγεννιάτικα υλικά ή να φτιάξεις μία μικρή κατασκευή με κανέλες.

Απλό Χριστουγεννιάτικο Κηροπήγιο

Σε ένα βαζάκι της αρεσκείας σου θα ρίξεις μέσα διακοσμητική άμμο ή πέτρες στο χρώμα που σου αρέσει και θα γεμίσεις το βαζάκι σου περίπου μέχρι τη μέση. Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις δύο ή και παραπάνω χρώματα άμμου για τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές σου. Στη συνέχεια θα ακουμπήσεις ένα ρεσώ πάνω από την άμμο και θα διακοσμήσεις το βαζάκι με το προσωπικό σου στυλ. Μπορείς να δέσεις έναν όμορφο φιόγκο με Χριστουγεννιάτικη κορδέλα ή να δέσεις λίγο σπάγκο γύρω από το βαζάκι και στο τελείωμα να κάνεις έναν απλό κόμπο. Μπορείς να ρίξεις στην άμμο μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο ή από το αγαπημένο σου άρωμα για πιο αρωματικό αποτέλεσμα.

Κηροπήγιο Κανέλες

Θα χρειαστείς ένα μικρό βαζάκι, ξύλα κανέλας, σιλικόνη, Χριστουγεννιάτικες κορδέλες και προαιρετικά ένα μεταλλικό γούρι. Κόλλησε με τη βοήθεια ζεστής σιλικόνης τις κανέλες περιμετρικά από το βαζάκι. Στη συνέχεια στόλισε το με κορδέλες που σου αρέσουν και φτιάξε φιογκάκια στο κέντρο. Προαιρετικά αν θες διακόσμησε το επιπλέον με ένα μεταλλικό γουράκι.

χειροποίητες κατασκευές: κηροπήγιο με κανέλες

Χριστουγεννιάτικες μπάλες χειροποίητες

Εκτός από κατασκευές μπορείς να φτιάξεις και χειροποίητες μπάλες, για το δέντρο σας ή και για φώρα. Θα χρειαστείς μία χάρτινη μπάλα για βάση, κορδέλες & κορδόνια και προαιρετικά ξύλινα ή μεταλλικά Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Την μπορντώ μπάλα την ντύσαμε με κορδόνι και κορδέλες και προσθέσαμε κι ένα κουδουνάκι. Κράτησε και λίγο κορδόνι για να φτιάξεις τη θηλειά για να την κρεμάς. Για την φυσική μπάλα επιλέξαμε χοντρό σπάγκο, καρώ κορδέλα και ένα ξύλινο διακοσμητικό «Ευτυχία».

χειροποίητη χριστουγεννιάτικη μπάλα κόκκινη χριστουγεννιάτικη μπάλα χειροποίητη με σπάγκο

Για επιπλέον ιδέες για χειροποίητα στολίδια μπορείς να διαβάσεις κι εδώ.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: DIY χιονόμπαλες

Σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες σου Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και όλοι θα σου ζητήσουν να τους φτιάξεις από μία. Κι εδώ δεν θα χρειαστείς ιδιαίτερες γνώσεις για την κατασκευή. Θα χρειαστείς ένα βαζάκι με βιδωτό πώμα. Στο πώμα θα κολλήσεις, μ ‘ένα πιστόλι κρύας σιλικόνης,  ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι και το βαζάκι θα το γεμίσεις με νερό, λίγη γλυκερίνη, τεχνητό χιόνι & προαιρετικά με χρυσόσκονη. Βάλε λίγη επιπλέον κόλλα στο πώμα περιμετρικά από τη μέσα πλευρά, κλείσε το βάζο καλά και άφησε το να στεγνώσει. Γύρισε το βάζο ανάποδα με το πώμα να πατάει κάτω και το Χριστουγεννιάτικο δωράκι σου είναι έτοιμο.

Κατασκευές για παιδιά

Ευχαριστήσου την Χριστουγεννιάτικη περίοδο φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μαζί με τα παιδιά. Κατασκευάστε Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά Diorama, στολίδια, νάνους-γούρια κα για να εκφράσετε τις ευχές σας και τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση. Βρες εδώ ένα ξεχωριστό άθρο με όλες τις ιδέες & οδηγίες αποκλεστικά για παιδικές κατασκευές.

Βρες ακόμα πολλές Χριστουγεννιάτικες ιδέες και προτάσεις για κατασκευές, διακόσμηση και Χριστουγεννιάτικη DIY διάθεση εδώ.

Όποια ιδέα χειροποίητου δώρου και να επιλέξεις, κατασκεύασε την μεράκι & αγάπη για αυτόν/η που το φτιάχνεις.